Як зробити крижану чашу

Крижана чаша - це відмінна можливість ефектно подати закуски або напої до святкового столу або до вечері. Це ідеальний варіант, якщо вам нудно, і ви шукаєте, чим би зайнятися! Є кілька способів створення чаші з льоду. Все залежить від того, який ви хочете її бачити і як багато зусиль ви готові докласти. Нижче описані два способи створення чаші.

Крижана чаша з повітряної кульки

Зображення з назвою IceBowl Step 1

      1

Зберіть інгредієнти, перераховані нижче.

      Ви також можете замінити ніж паяльною лампою або запальничкою.

      2

Налийте воду в кульку.

      Він повинен бути середніх розмірів. Поставте кульку з водою в морозилку на 2-3 години. Вам, можливо, потрібно буде поекспериментувати з часом заморозки - кулька потрібно заморожувати

тільки

      так, щоб сформувалася скоринка з льоду. Дуже важливо, щоб усередині кульки вода залишалася рідкою.

      3

Дістаньте напівзамороженому кульку з морозилки.

      Потрясіть його і якщо побачите бульбашки або почуєте булькання, то ви зробили все правильно.

      4

Розріжте кульку, щоб зняти гуму.

      Зробіть надріз з одного боку і зніміть кульку.

      5

Знайдіть в льоду місце, яке підходить для того, щоб виконати в ньому отвір.

      Проткніть лід ножем і акуратно зробіть отвір.

      6

Вилийте всю воду з кульки.

      7

Ножем акуратно зробіть отвір більше.

      Це може бути досить складно, тому або «скребіть» лід, або візьміть запальничку або паяльну лампу. Вогнем це зробити легше, але знадобиться більше часу. Ви можете зробити отвір великим або маленьким.

      8

Тепер все готово.

    У таку чашу добре заправляти салат або часточки дині. Хочете більше ідей? Дивіться, що вам запропонують в наступному способі.

Квіткова або цитрусова чаша з льоду

У цьому варіанті чаші, щоб зробити її гарніше, в лід можна додати квіти або часточки цедри. Це також допоможе їжі залишатися холодною. Квіти можуть бути живими або штучними, в залежності від того, що є у вас під рукою.

      1

Як показано нижче, підготуйте кружечки з квітів або цедри:

      • Якщо ви використовуєте живі квіти, беріть ті, які можна їсти. Щоб вирішити, які вибрати, дивіться, як вибрати їстівні квіти; ви можете вибрати кілька видів квітів або один, наприклад, пелюстки троянд. Промийте квіти і висушіть.
      • Штучні квіти беріть ті, в яких немає токсичних барвників. Якщо ви не можете з'ясувати, що там за барвники, не використовуйте такі квіти. Додавайте такі квіти тільки в тому випадку, якщо в чашах не подаватимуть їжу (наприклад, в них будуть стояти банки з напоями).
      • Для прикраси з скибочок цитрусів візьміть лимон, апельсини і лайми відповідних розмірів, поріжте їх рівними круглими часточками. Наріжте стільки, щоб вистачило прикрасити всю чашу.

      2

У миску на 2.3 літра з глечика налийте води до половини.

      Покладіть в миску квіти так, щоб вони повністю покрили воду. Якщо ви використовуєте цитрусові часточки, дивіться наступний крок.

      3

На квіти в мисці покладіть іншу миску на 950 мл і дайте їй «потонути» у великій мисці.

      Вода повинна просочитися у стінок миски і піднятися на 2.5 см. Квіти будуть затиснуті на дні і уздовж стінок каструлі; додайте більше квітів до стінок. Протолкніте їх дерев'яною шпажкою. Ви можете заткнути бортики квітами на ваш вибір або залишити їх порожніми.
      • Якщо ви використовуєте часточки цитрусових, то на даному етапі потрібно рівномірно розподілити їх по краях. Дерев'яною шпажкою викладіть часточки рівними рядами.
      • Ви можете скачати пластилін в смужки і прикріпити їх між двома обідками каструль, щоб зберегти однакову відстань між стінками. Щоб обидві миски трималися, вам потрібно буде скріпити стрічкою їх обідки.

      4

У миску на 950 мл насипте кубики з льодом.

      Перемотайте миски стрічками, щоб вони залишалися на одному місці. Замість стрічки ви можете взяти еластичний бинт - обв'яжіть два еластичних бинта навколо зовнішньої сторони миски і міцно зав'яжіть їх зверху. Для великої надійності другий бинт повинен йти під прямим кутом щодо першого.

      5

Поставте скріплені миски в морозилку на 30 хвилин.

      6

Якщо потрібно, дістаньте з морозилки і додайте більше квітів в отвори з боків.

      Або просто розправте квіти або часточки цитрусів, якщо вони не дуже красиво злиплися.
      • Якщо ви додаєте квіти або часточки до вже замерзлим краях, трохи змочіть їх, щоб вони міцніше примерзли.

      7

Поставте назад в морозилку.

      Бажано кілька разів перевірити, чи правильно лягли квіти або часточки. Потім залиште все заморожувати на ніч.

      8

На наступний день дістаньте з морозилки.

      Зніміть стрічку і витягніть кубики з льодом. Залиште на пару хвилин на рушник. Крижана чаша може випасти сама. Якщо немає, налийте в маленьку миску теплу воду і потихеньку витягайте.

      9

Приберіть верхню миску.

      Якщо вона не відпала, поки стояла на рушник, опустіть її в миску з теплою водою. Покрутіть крижану чашу і акуратно витягуйте її.

      10

Поставте чашу з льоду на тарілку або в форму.

      Якщо потрібно, поставте назад в морозилку. Якщо будете тримати чашу в морозилці, загорніть її в кухонну фольгу, щоб вона не примерзла до морозилці або іншим продуктам в морозилці.

      11

Подавайте до столу.

    Є кілька способів, як ви можете подати чаші з льоду до столу, ось кілька з них:
    • Викладіть фруктовий салат або якісь ягоди.
    • Насипте овочевий салат з їстівними квітами.
    • Насипте кубики льоду і викладіть зверху кондитерські вироби на шпажках.
    • Насипте кубики льоду і кілька маленьких банок з напоями.
    • Використовуйте як ємність для рідин.
    • Розкладіть в ній приготовані морепродукти, наприклад креветки, щоб вони залишалися холодними.
    • Налийте в неї холодний суп, наприклад гаспачо.
    • І краще залишили наостанок - насипте в чашу морозиво!

Поради

попередження

Що вам знадобиться

Спосіб один:

Спосіб два:

Подобається наш проект?

Хочете зробити внесок в розвиток нашого проекту?
Надсилайте нам свої пропозиції, ми обов'язково почуємо кожного.