Як стерилізувати банки

Стерилізація банок вбиває бактерії і інші мікроорганізми, які можуть бути шкідливі для здоров'я. Це гарна ідея, якщо ви плануєте повторно використовувати банки для зберігання продуктів. Той же метод може бути застосований і з дитячою пляшкою, і з будь-якими іншими ємностями, зробленими зі скла або твердого пластика. Дізнайтеся, як стерилізувати банки в киплячій воді, в паровому і в хімічному стерилізаторах.

Помийте руки. Перед тим як приступити до стерилізації (який би метод ви не вибрали), переконайтеся, що ваші руки чисті. Помийте їх в теплій мильній воді і добре сполосніть їх. 2 Помийте банки.Використовуйте теплу мильну воду, щоб помити банки всередині і зовні. Переконайтеся, що добре вишкребли все канавки навколо горлечка банок, і прибрали всі сліди їжі, після цього добре сполосніть їх.

стерилізація банок за допомогою киплячої води

      1

Знайдіть велику каструлю з щільно закривається кришкою.

      Вона повинна бути досить великою, щоб вмістити банки і закрити кришку. Котел або велика супова каструля зазвичай добре підходять.

      2

Помістіть банки в каструлю і покрийте водою.

      Переконайтеся, що банки повністю занурені в воду. Закрийте каструлю кришкою і поставте на сильний вогонь. Доведіть воду до кипіння і дайте банкам покіпятіть 5 повних хвилин.
      • Якщо у вас занадто багато банок для однієї каструлі, ви можете стерилізувати їх партіями.
      • Ви можете покласти кришки і насадки-соски туди ж до банків.
      • Чи не кладіть банки в уже киплячу воду. Удар від перепаду температури розколе скло.
      • Чи не кип'ятіть банки більше 5 хвилин. Це достатній час для того, щоб вони простерилізувати.

      3

Зніміть каструлю з вогню.

    Дайте воді охолонути трохи, за допомогою щипців витягніть банки з каструлі на чистий рушник і дайте їм просохнути.
    • Переконайтеся, що у вас чисті руки, коли будете брати банки після стерилізації.
    • Дайте банкам висохнути на повітрі, не витирайте їх рушником. Це зменшить ризик зараження після стерилізації.
    • Не сушіть банки в сушці (мисник), якщо тільки полку була також простерилізована.
    • Коли банки висохнуть, вони готові до використання або зберігання.

стерилізація банок в пароварці

      1

Знайдіть велику каструлю з щільно закривається кришкою.

      Вона повинна вмістити кошик-друшляк з банками, кришками і насадками-сосками в ній.

      2

Наповніть каструлю на 5-7 сантиметрами водою.

      • Помістіть кошик-друшляк в каструлю. Низ кошики повинен бути трохи вище поверхні води.

      3

Помістіть банки в згадану парову кошик.

      Покладіть стільки, скільки поміститься, і накрийте кришкою.
      • Якщо у вас занадто багато банок для одного кошика, ви можете стерилізувати кількома партіями.
      • Ви також можете додати кришки і насадки-соски в кошик.

      4

Поставте каструлю на сильний вогонь.

      Доведіть воду до кипіння. Дайте банкам прокип'ятити 5 хвилин.

      5

Приберіть каструлю з вогню.

    Скористайтеся щипцями, щоб витягнути банки з каструлі і розмістіть їх на чистому рушник. Користуйтеся банками або переставте їх на зберігання після того, як вони висохнуть і охолонуть.
    • Переконайтеся, що у вас чисті руки, коли ви будете брати банки після стерилізації.
    • Використовуйте мікрохвильову або електричну пароварку як альтернативу парової кошику. Завантажте банки і соски в чисту мікрохвильову або електричну пароварку. Використовуйте ці пристрої згідно їх інструкції.

Стерилізація банок за допомогою хімічних засобів

      1

Купіть антибактеріальний стерилізує розчин.

      Ви можете знайти його в таблетках або в уже рідкому вигляді в аптеках і відділах побутових товарів.

      2

Розведіть рідина у великій ємності.

      Виберіть скляний або пластиковий контейнер, досить великий, щоб вмістити все банки, кришки, і соски, які ви хочете простерилізувати. Відміряйте воду і стерилізуючу рідина або таблетки відповідно до інструкції на упаковці.

      3

Помістіть банки в ємність.

      Переконайтеся, що вони повністю покриті рідиною. Покладіть туди ж кришки і соски.

      4

Нехай банки отмокнуть в розчині.

      Подивіться в інструкції на упаковці, як довго банкам потрібно замочувати в рідини. Більшість виробників рекомендують хоча б годину.

      5

Вийміть банки з розчину, використовуйте щипці, струсіть залишки вологи з банок і поставте їх на чистий рушник сохнути.

      • Переконайтеся, що ваші руки чисті, коли будете брати банки після стерилізації.
      • Чи не споласкивайте банки. Залишок хімічного розчину вважається безпечним для травної системи і дорослих і дітей.
      • Якщо хочете, можете залишити і банки і обладнання в хімічному розчині до тих пір, поки не зберетеся їх використовувати.
      • Змініть розчин після 24 годин.

      6

Закінчите.

Поради

попередження

Що вам знадобиться

Подобається наш проект?

Хочете зробити внесок в розвиток нашого проекту?
Надсилайте нам свої пропозиції, ми обов'язково почуємо кожного.