Відмова від сніданку призводить до інсульту і інфаркту

Олександр Іванов

Чи знаєте ви, що хвороби серця і судин - найчастіша причина передчасної смерті в усьому світі? Лікарі та вчені створюють ліки для боротьби з цією проблемою.

 

Але жодне з них не здатне надати такий же ефект, як зміна способу життя самої людини, в першу чергу того, що ми їмо.

У новій статті доктор Олександр Іванов розповість про довела свою ефективність системи живлення американського вченого Діна Орніша.

Сьогодні мені хотілося б ще раз нагадати моїм читачам, що саме образ життя більш ніж на 60% визначає тривалість нашого життя і її якість «БІЗНЕС Online»

ДІЄТА ДОКТОРА Орніш

Сьогодні мені хотілося б ще раз нагадати моїм читачам, що саме образ життя більш ніж на 60% визначає її тривалість і якість. Спосіб життя людини складається з багатьох параметрів: харчування, фізична активність, сон, звички, умови праці, відносини в родині і на роботі.

Я роблю особливий акцент на харчуванні, тому що це основа здоров'я. Нікому в голову не приходить заправляти свій автомобіль неякісним бензином, однак по відношенню до власного тіла ми часом менш прискіпливі.

 

У даній статті я познайомлю читача з системою мого колеги, професора клінічної медицини з США, доктора Діна Орніша , який розробив систему харчування, спрямовану на профілактику і лікування серцево-судинних захворювань.

Варто відзначити, що це єдина система харчування, схвалена і фінансована страховими компаніями США в якості методу лікування захворювань серцево-судинної системи.

Іншими словами, дієта доктора Орніша серйозно розглядається в системі охорони здоров'я США, оскільки визнана ефективною.

У своїх останніх дослідженнях професор Орніш встановив, що його система може затримувати зростання раку передміхурової залози стоп-кадр відео

КІЛЬКА СЛІВ ПРО САМОМУ професор Орніш

Доктор Орніш за фахом лікар-кардіолог. Будучи ще студентом, він тяжко захворів і змушений був перервати навчання в університеті. Це сталося в 60-і роки минулого століття.

У той час він познайомився з відомим фахівцем з Аюрведе і йоги Свамі Сатчідананда , який навчив його медитації, йоги і вегетаріанства.

Завдяки цьому, на думку Орніша, він зміг одужати і продовжити навчання в університеті.

 

Будучи вже практикуючим лікарем, доктор Орніш не міг змиритися з тим, що навіть після шунтування хворі не виліковували і потребували повторної операції. Тоді він проводить ряд досліджень про вплив медитації і харчування на хворих зі стенокардією.

В ті часи (це 70-80-ті роки минулого століття) ніхто навіть не міг припустити, що дієта якось може зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Але результати досліджень були надихаючими.

Вже менш ніж через місяць більше 90% пацієнтів Орніша відзначали поліпшення самопочуття, зменшилися болі за грудиною, задишка, покращився настрій. Доктор Орніш продовжував свій експеримент.

Отримані результати були стійкі і переконливі: частота серцевих нападів у пацієнтів, які лікувалися за цією програмою, знизилася відносно традиційних методів лікування. Покращилась якість життя пацієнтів - вони перестали боятися руху.

Основа дієти при стенокардії - овочі, фрукти, бобові та страви з цільного зерна. Також допускається невелика кількість яєчного білка, нежирних молочних продуктів і сої.

Не до раціону м'ясо, риба, яєчний жовток, жирні молочні продукти, кава, горіхи, насіння і рослинне масло (крім лляного).

На частку вуглеводів припадає 70-75% раціону, білки - 15-20%, а жири - не більше 10%. По суті, це дієта з низьким вмістом холестерину (менше 5 мг).

  1. Раціон доповнюється біологічно активними добавками: вітамін С (2-3 г), вітамін Е (100-400 мг), бета-каротин (10000-20000 одиниць), селен (200 мкг), фолієва кислота (400-1000 мкг).
  2. У російської дійсності в дієту доктора Орніша можна включати наші традиційні овочі - буряк, капусту, цибулю, часник, помідори, огірки pixabay.com
  3. ПРИКЛАД ДЕННОГО МЕНЮ
  4. Сніданок: гарячі булочки (коржі) з вівсяними висівками, яблуком і корицею, нежирний йогурт (кефір), свіжі ягоди, фруктовий (трав'яний чай).
  5. Обід: овочеве рагу (пюре) з баклажанами і червоним перцем, соєвий сир тофу зі свіжою зеленню, зерновий хліб, зелений салат, свіжі фрукти.
  6. Вечеря: суп із зеленим горошком, морквою і селерою, печені баклажани, гриби тушковані з зеленню, капуста брокколі з лимонним соком, зерновий хліб, груша.
  7. У російської дійсності в дієту доктора Орніша можна включати наші традиційні овочі - буряк, капусту, цибулю, часник, помідори, огірки.
  8. ФІЗИЧНА НАВАНТАЖЕННЯ І ЕМОЦІЇ

Доктор Орніш рекомендує своїм пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями приділяти фізичним навантаженням не менше трьох годин на тиждень. Переважно всього півгодинні піші прогулянки. Важливо емоційний стан людини під час фізичного навантаження. Якщо пацієнту в тягар виконувати вправи і він вважає це марною тратою часу, тоді толку буде мало.

«Коли я зустрічаю в парку гуляють або бігають підтюпцем людей з похмурим виразом обличчя, - каже доктор Орніш, - то розумію, що користі від такого навантаження мало, скоріше навпаки, вона піде на шкоду.

Інша справа, коли особа осяває посмішка, особливо якщо при цьому людина щось наспівує! Така прогулянка приносить подвійну користь - фізичну для зміцнення тіла і психічну для зміцнення духу.

В цьому відношенні дуже корисні різні групові ігри на повітрі, туристичні походи, танці ».

Особливе значення доктор Орніш приділяє психологічної підтримки пацієнтів. «Краще заздалегідь відкрити своє серце одного, щоб не дати потім відкрити його хірургу», - говорить він.

Учасники програми зустрічаються один-два рази на тиждень невеликими групами підтримки. На цих зустрічах зазвичай обговорюються успіхи або невдачі боротьби з хворобою, нові кулінарні рецепти вегетаріанської кухні, практики медитації. Учасники групи підтримують один одного.

Строго кажучи, програма доктора Орніша є прикладом натуропатической програми, яка грунтується на багатовікових традиціях, принципах Аюрведи.

Заслуга Орніша в тому, що він зміг оптимально підібрати методики і адаптувати їх під своїх пацієнтів.

Програма Орніша надає неспецифічне оздоровчий вплив на весь організм і може бути використана при інших хронічних захворюваннях.

ШКОЛА ЗДОРОВ'Я ДОКТОРА ІВАНОВА

Дорогі мої читачі, нагадую, що в рамках школи здоров'я ми проводимо щотижневі майстер-класи з оздоровчої дихальної гімнастики Стрельникової і мої авторські майстер-класи по здорової спині. Місце зустрічі - парк «Чорне озеро». Участь безкоштовна.

Більш детальну інформацію ви можете отримати на порталі «БІЗНЕС Online» або на моєму сайті. Всі заняття проводяться в прямому ефірі через мій профіль у «Інстаграме».

Ті, у кого не виходить брати участь наживо, можуть подивитися прямий ефір і запис занять протягом доби.

 

Стало відомо, чому відмова від сніданку небезпечний для здоров'я

Правильне харчування має величезний вплив на стан здоров'я людини. Багато людей в силу своєї зайнятості, в поспіху або з інших причин відмовляються від сніданку. Однак, з'ясувалося, що це дуже небезпечно для нашого здоров'я. А чому, читайте далі в матеріалі.

Так, вчені в області здорового харчування з Колумбійського університету в Нью-Йорку дійшли висновку, що відмова від сніданку може привести до інсульту, інфаркту і діабету. За оцінками експертів, кожен четвертий дорослий чоловік регулярно відмовляється від сніданку.

Як з'ясувалося, це дуже шкідлива звичка, яка призводить до підвищення рівня холестерину і артеріального тиску. У свою чергу ці показники викликають ризик виникнення інфарктів, інсультів та інших серцево-судинних захворювань.

Також за даними експертів, люди, які пропускають сніданок, частіше стають жертвами ожиріння. Справа в тому, що вони отримують недостатньо поживних речовин, що призводить і до захворювання діабетом.

До слова, прийом їжі в пізній час доби теж небезпечний для здоров'я. Вчені з'ясували, що ця звичка підвищує ризик хвороб серця, інсульту і діабету.

Як запевняють фахівці, найбільш здорові люди зазвичай планують графік свого прийому їжі заздалегідь, а тому вони вживають більш поживні сніданки, обіди та вечері. Таким чином, ці люди рідше потребують перекуси, які можуть містити велику кількість жиру, цукру і калорій.

Медики рекомендують дотримуватися таку дієту, яка містить фрукти, овочі, цільнозернові продукти, куряче м'ясо і рибу. А також слід обмежити вживання червоного м'яса, солоних і солодких продуктів. І, звичайно, від сніданків краще не відмовлятися, адже вони забезпечують нас необхідною зарядом енергії на весь день.

 

Відмова від завтра може привести до інсульту, інфаркту або діабету

Як з'ясувалося, це дуже шкідлива звичка, яка призводить до підвищення рівня холестерину і артеріального тиску. У свою чергу ці показники викликають ризик виникнення інфарктів, інсультів та інших серцево-судинних захворювань.

Також за даними експертів, люди, які пропускають сніданок, частіше стають жертвами ожиріння. Справа в тому, що вони отримують недостатньо поживних речовин, що призводить і до захворювання діабетом.

До слова, прийом їжі в пізній час доби теж небезпечний для здоров'я. Вчені з'ясували, що ця звичка підвищує ризик хвороб серця, інсульту і діабету.

Як запевняють фахівці, найбільш здорові люди зазвичай планують графік свого прийому їжі заздалегідь, а тому вони вживають більш поживні сніданки, обіди та вечері. Таким чином, ці люди рідше потребують перекуси, які можуть містити велику кількість жиру, цукру і калорій.

Медики рекомендують дотримуватися таку дієту, яка містить фрукти, овочі, цільнозернові продукти, куряче м'ясо і рибу. А також слід обмежити вживання червоного м'яса, солоних і солодких продуктів. І, звичайно, від сніданків краще не відмовлятися, адже вони забезпечують нас необхідною зарядом енергії на весь день.

Інтернет істотно розширив можливості знайомств, дозволивши знайти собі співрозмовника, друга або коханця в лічені ...

У Росії, де англійською мовою люди, будемо чесні, не володіють, іноземні фільми дублюються російською. В цій …

Сімейні пари і не тільки, мріють урізноманітнити своє сексуальне життя. Йти в секс-шоп за необхідним інвентарем, п ...

У країнах Східної Європи можна зустріти особливий клас циган, які називають себе «калдераш» або «келдерари» .У ск ...

Не секрет, що в гей-середовищі як ніде зустрічають по одягу - особлива увага приділяється внешк. Цінуються симпатичні ...

Хтось вважатиме це загоном, але я не можу інакше. Після, кхм-кхм, акту дефекації я не можу не помити дупу. Просто ...

 

Кава інсульт інфаркт - Наслідки інсульту

Дослідження: 4 чашки кави в день врятують від інфаркту або інсульту

Недавні дослідження показали, що звичайну каву без добавок корисний для здоров'я. Він сприяє зниженню ваги, підвищує працездатність, а також знижує ризик розвитку цукрового діабету і деменції. Але крім цього, цей напій також може допомогти збільшити тривалість життя, - вважають вчені.

Американські вчені провели масштабне дослідження, в якому взяло участь 180 000 добровольців різних етнічних приналежностей, таких як афроамериканці, японці, латиноамериканці та європейці.

В результаті аналізу отриманих даних, фахівцям вдалося встановити, що ті, хто випивав по чашці кави в день вмирали раніше терміну на 12% рідше, ніж ті, хто не вживав цей напій. А в учасників, які вживають по 2-3 чашки в день, ризик передчасної смерті був нижче на 18%. 4 ж чашки кави в день здатні відновити серце після інфаркту або інсульту.

Вся справа в білку, званому р27. Це інгібітор клітинного циклу, який присутній в мітохондріях в основних типах клітин серця. Кофеїн сприяє виробленню цього білка і, отже, сприяє захисту та відновленню серцевого м'яза. Найбільша концентрація цього білка була виявлена у людей, які випивали чотири чашки кави в день.

Використані джерела: woman.ua

ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ:   Харчування хворого інсультом через зонд   Наслідки інсульту головного мозку у дитини   Інсульт та Колме   Як лікувати шишками сосни інсульт

Кава після інсульту - можна чи ні?

Стаття: Кава після інсульту - можна чи ні?

Кава захищає від інсульту

Як встановили шведські вчені, жінки, які випивають в день більше однієї чашки кави, мають ризик виникнення інсульту на 22-25% нижче, ніж ті, хто не вживає цей напій, що бадьорить.

До такого висновку вчені Національного інституту екологічної медицини прийшли в результаті дослідження отриманих за останні 10 років даних про більш ніж 30 тисячі жінок. Також дослідники виявили, що відмова від кави або низький рівень його споживання пов'язаний з підвищеним ризиком інсульту.

За словами вчених, для багатьох це буде недостатньою причиною для зміни рівня вживання кави, проте, безсумнівно, вплине на популярність цього напою. Це відкриття дуже обрадувало вчених.

За їх словами, оскільки кава відноситься до найбільш споживаним напоїв в світі, навіть найменший позитивний ефект для здоров'я людей має істотне значення для громадського здоров'я. При цьому цей популярний напій не містить алкоголю, на відміну від вина.

  • При дослідженні вчені не робили відмінностей між кавою з кофеїном і без оного, однак, оскільки в Швеції споживання кави без кофеїну вкрай низька, можна сказати, що отримані результати відносяться до кави з кофеїном.
  • Міркуючи про те, як саме кава зменшує ризик інсульту, вчені прийшли до висновку, що він послаблює субклінічне запалення і покращує чутливість до інсуліну.
  • Вчені мають намір продовжити дослідження в цьому напрямку, щоб підтвердити й уточнити отримані результати.

Але чи можна пити каву після інсульту?

Відповідь на це питання досить не однозначна. Звичайно кавоманам варто відмовитися від вживання цього напою в період лікування і реабілітації після інсульту. В подальшому можна пити неміцний кави розбавляючи його молоком або вершками, так як це зменшує вплив кофеїну на серцево-судинну систему.

Слід пам'ятати і про дозування - не більше однієї чашки в день.

Кава потрібно заварювати з зерен високосортної арабіки, в них кофеїну міститься набагато менше, ніж в сумішах з додаванням робусти.

У каві без кофеїну - міститься невелика доза кофеїну. Вживаючи такий напій, ви все одно не обдуріть свій організм.

  1. Міцна кава протипоказаний після інсульту.
  2. Підсумовуючи вище сказане.
  3. Сучасні дослідження і думки фахівців говорять нам: що кава може бути корисний в, помірних обсягах, для профілактики інсульту, а так само його можна вживати і після інсульту в певному виді і в обмеженій кількості.
  4. Використані джерела: dreamsmedic.com

ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ:   Інформація про інсульт   Темна сеча у хворого інсультом   Наслідки інсульту головного мозку у дитини   Відновитися чи права рука після інсульту

Кава після інсульту

Інсульт - дуже серйозне захворювання, яке представляє собою гостре порушення мозкового кровообігу. Після перенесеного інсульту необхідний період реабілітації, до особливостей якого в тому числі відноситься спеціальна дієта.

Ця дієта накладає обмеження на вживання великої кількості продуктів, включаючи каву .

Відразу після інсульту вживання будь-якого, навіть неміцного кави протипоказано у зв'язку з тим, що цей напій підвищує артеріальний тиск, що може бути дуже небезпечним.

Тільки після декількох тижнів за умови успішного відновлення після інсульту можна поступово повертатися до вживання кави. При цьому дозвіл на це має дати лікар з урахуванням поточного стану пацієнта.

Починати пити каву після інсульту потрібно з максимальною обережністю : напій повинен бути якомога менше міцним, його краще розбавляти нежирним молоком.

Тут варто врахувати специфічну особливість кави: у тих, хто п'є його нерегулярно, воно підвищує артеріальний тиск сильніше, ніж у тих, хто досить часто вживає цей напій.

Відповідно, найбільш безпечним буде регулярне вживання неміцного кави в невеликих кількостях - найкраще випивати по одній чашці в день, з ранку, після сніданку.

Згодом, за умови, що ремісія проходить добре, можна переходити до вживання чорної кави, відмовившись від додавання молока. Проте, міцну каву після інсульту залишається під забороною назавжди. Також, навіть з початком довгого часу після інсульту не варто зловживати цим напоєм і пити його у великих кількостях або занадто часто.

Окремо варто відзначити кави без кофеїну. Всупереч поширеній думці, він так само, як і кава з кофеїном, підвищує артеріальний тиск.

Відповідно, пити каву без кофеїну можна тільки з дотриманням описаних вище заходів обережності. Крім того, в тому випадку якщо після кави самопочуття погіршується, починаються головні болі, запаморочення і т.

п., варто в принципі відмовитися від усіх напоїв, що містять кофеїн.

Використані джерела: morecoffee.ru

ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ:   Харчування хворого інсультом через зонд   Купання в морі після інсульту   Інформація про інсульт

Кава врятує від інфаркту і інсульту

Регулярне вживання кави знижує ризик розвитку серцевої недостатності та інсульту. До такого висновку прийшли фахівці з Американської асоціації серця, повідомляє EurekAlert !.

Інші наукові роботи також показали, що щоденне вживання кави знижує ризик передчасної смерті, розвитку злоякісних пухлин, у тому числі раку печінки.

Раніше повідомлялося, що кава допомагає не тільки оздоровитися, а й схуднути. Для досягнення належного ефекту в напій слід додати 10 грамів масла і не класти цукор - така суміш прискорює обмін речовин.

Кава також сприяє пробудженню. Вчені з'ясували, що невиспані люди небезпечні для оточуючих. У них уповільнені реакції і може бути знижена гострота зору - в результаті при водінні автомобіля людина не помічає людей або перешкоди.

Використані джерела: mir24.tv

ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ:   Харчування хворого інсультом через зонд   Темна сеча у хворого інсультом   Психоорганический синдром після інсульту лікування

МОЗ руйнує міфи: після інсульту можна пити каву

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, найпопулярніші міфи про інсульт розвінчує лікар-невролог Юрій Фломін.

Міф 1: При інсульті потрібно спокій, хворого не можна перевозити з дому до лікарні або з однієї лікарні в іншу.

Правда: Насправді всі хворі з інсультом якомога швидше повинні бути доставлені в лікарню, де можуть отримати необхідну допомогу.

Ситуації, коли перевезення в умовах «швидкої» може погіршити стан здоров'я пацієнта, трапляються дуже рідко (тиск нижче 80 мм рт. Ст., Неостановленное кровотеча, кома).

Якщо пацієнт знаходиться в маленькій або погано оснащеної лікарні, слід порівняти ризики транспортування і ризики лікування в лікарні, де немає належних ресурсів (фахівці, томограф, лабораторія тощо).

Міф 2: Діагноз інсульту досвідчений лікар може встановити на підставі огляду, а крововилив в мозок можна виключити, зробивши хворому пункцію.

Правда: Щоб бути впевненим, що у пацієнта інсульт і виключити інші захворювання мозку (наприклад, пухлина або наслідки травми), в кожному випадку необхідно зробити КТ або МРТ годлови. Навіть дуже досвідчений лікар без томографії не зможе розрізнити тип інсульту (ішемія або крововилив), а від типу у великій мірі залежить лікування.

Міф 3: Всім пацієнтам з крововиливом в мозок необхідна операція (видалення гематоми).

Правда: У більшості випадків крововиливу в мозок немає користі від операції і видалення крові. Найкращі результати дає лікування в добре оснащеному відділенні інтенсивної терапії (реанімації). Невелику частину пацієнтів, яким все ж необхідна операція, можна визначити на підставі томографії (КТ або МРТ).

Міф 4: Якщо прояви інсульту швидко проішлі, подальше лікування не потрібно.

Правда: Всім хворим, які пережили інсульт, необхідна термінова консультація лікаря-невролога, який спеціалізується на інсульті, і обстеження, яке дозволить зрозуміти причину події, і призначити необхідну профілактику. Тільки таким чином можна зменшити ризик повторного інсульту на 50-80%.

  • Міф 5: При лікуванні необхідні крапельниці.
  • Правда: У більшості випадків інсульту крапельниці мають сенс тільки протягом 1-2 діб від початку захворювання.
  • Міф 6: Чим більше крапельниць, тим краще лікування.

Правда: Більшість ліків, які при інсульті широко використовуються в Україні та вводяться за допомогою крапельниць (ліки для «захисту», «лікування» або «відновлення» мозку, так звані нейропротектори, «судинні препарати», антиоксиданти, антигіпоксантів і т.п. ) не мають науково доведеною безпеки і ефективності і не використовуються для лікування інсульту в розвинених країнах. Вітчизняні протоколи з лікування інсульту, затверджені Міністерством охорони здоров'я України, також не рекомендують використовувати ці ліки.

Міф 7: Лікування інсульту складається з гострого періоду, коли хворий не повинен сідати або ставати на ноги і повинен прокапали, і подальшої реабілітації, яка починається через кілька тижнів або місяців, коли хворий зміцніє.

Правда: Реабілітація при гострому інсульті повинна початися з 2-3 дня після надходження в лікарню. Чим пізніше почнеться реабілітація, тим меншою буде від неї користь.

Міф 8: Час лікує. Порушення, викликані інсультом (слабкість руки або ноги, порушення мови, почуття нудоти і блювання, двоїння тощо), поступово зникнуть самі по собі.

Правда: Мозок людини має певну здатність самостійно відновлювати свою роботу, що призводить до зменшення порушень, але відбувається це тільки протягом перших 2-3 тижнів, не у кожного хворого (в основному при невеликих ураженнях) і зазвичай не в повній мірі.

Щоб досягти максимального відновлення порушених функцій, повернутися до незалежності від сторонньої допомоги і повноцінного життя, абсолютна більшість пацієнтів зі стійкими післяінсультних порушеннями (не можуть ходити, самостійно одягнутися або вмитися, користуватися туалетом тощо) потребують реабілітації.

Реабілітація складається не з уколів або крапельниць, а з занять з фізичним терапевтом, ерготерапевтами і логопедом, мета яких - відновлення порушених функцій і зменшення потреби в сторонньої допомоги.

До речі, такі методи, як масаж, ванни, електростимуляція уражених кінцівок, бджоли, п'явки, будь-які крапельниці з нейропротекторами, клітинна терапія не мають науково доведеної ефективності та не рекомендовані для використання. Шукайте правильних фахівців, і вони вам допоможуть поставити хворого на ноги.

Міф 9: Інсульт виникає в результаті стресів, і ми нічого не можемо зробити, щоб його уникнути.

Правда: Сьогодні фахівці добре знають фактори ризику інсультів. Вони включають похилий вік, поганий спосіб життя і медичні проблеми. До факторів способу життя, що підвищує ризик інсульту, належать куріння, зловживання алкоголем, недостатня фізична активність (менше 150 хв на тиждень) і ожиріння.

До числа медичних проблем відносяться підвищений кров'яний тиск (більше 140/90 мм рт.ст. - головна загроза, навіть якщо пацієнт добре себе почуває), цукровий діабет, миготлива аритмія (підвищує ризик інсульту в 5 разів!) І високий холестерин. Ми можемо визначити фактори ризику інсульту і розрахувати його ймовірність протягом найближчих 5 або 10 років.

Знаючи це, можна дати пацієнту поради, як зменшити ризик на 50-80%.

Міф 10 :, Щоб запобігти інсульту або «пролікуватися» після інсульту, необхідно 1-2 рази на рік лягати в лікарню прокапали або почистити судини.

Правда: «прокапування» не має жодних науково доведених переваг в профілактиці інсульту і не рекомендовано для використання в розвинених країнах. За рекомендацією лягти «прокапали» може стояти що завгодно, але не науково-обгрунтована сучасна профілактика або лікування інсульту.

Міф 11: Людина після інсульту часто виглядає засмученим або плаче, оскільки у нього немає причин для радості.

Насправді, у 30-40% людей, які пережили інсульт, розвивається післяінсультних депресія. Депресія може бути причиною поганого самопочуття, безсоння, болі, погіршення пам'яті та уваги, небажання займатися реабілітацією і навіть нового інсульту.

Якщо розпізнати депресію, призначити відповідне лікування (антидепресанти) і трохи почекати (дія ліків розвивається протягом 2-3 тижнів), настрій і стан пацієнта зазвичай значно поліпшуються.

Слід зазначити, що лікар, який може допомогти в такій ситуації, це зазвичай невролог або психіатр, і в разі досягнення ефекту лікування антидепресантом слід приймати щонайменше 6 місяців.

Міф 12: Після інсульту можна пити каву.

Правда: Помірне вживання кави призводить до зменшення ризику інсульту, інфаркту і смерті в результаті судинного захворювання.

Правда, у відповідних дослідженнях вивчали переважно мелену каву, а не розчинний.

Ризик інсульту також зменшують зелений і чорний чай, чорний шоколад (вміст какао не менше 70%, 15-20 г в день) і горіхи (20-30 г в день), а також середземноморська дієта.

Міф 13: У разі підвищеного ризику інсульту (гіпертонія, хвороби серця) не можна ходити в саунц або займатися спортом.

Правда: Відвідування сауни, якщо воно не пов'язане з вживанням алкоголю або сильним зневодненням, зменшує ризик інсульту.

Щодо фізичних навантажень, ми сьогодні їх не тільки не забороняємо, але і прописуємо, як ліки.

Корисними вважають аеробні (динамічні) вправи (швидка ходьба, велосипед, плавання, заняття на тренажерах на кшталт «Орбітреки»), а ось статичного навантаження (силові вправи) ми радимо уникати.

Міф 14: Якщо є підозра на інсульт, слід почекати, поки все пройде, або звернутися до сімейного лікаря або терапевта.

Правда: Інсульт - це невідкладне стан.

Якщо у людини раптово змінилася мова, перекосило обличчя або почали погано слухатися рука або нога на одній половині тіла, слід негайно зателефонувати 103 і наполягати на відправку в ту лікарню, де є КТ або МРТ.

На сьогоднішній день у нас є дуже дієве лікування при ішемічному інсульті (тромболізис), але його можна використовувати тільки протягом 4,5 годин від появи перших ознак інсульту і з кожною хвилиною його ефект зменшується.

Міф 15: Не має значення, в якій лікарні лікуватися від інсульту, щоб лікар був уважний і досвідчений.

Насправді, дуже багато залежить від можливостей лікарні. Тут мова не тільки про обладнання (наявність томографа, лабораторії, реанімації, нейрохірургії, кардіолога, ендокринолога, уролога, хірурга, ортопеда і т.п.

), Організації лікування у відділенні, де перебуває хворий, а й про вміння команди медиків, їх навчання. Найкращі результати лікування інсульту забезпечує багатопрофільна лікарня, де є Інсультний блок (Stroke Unit).

Відмінністю Інсультного блоку є не тільки лікарі, які добре знають інсульт, а й медичні сестри з відповідною підготовкою, фізичні терапевти і логопеди.

Використані джерела: www.ukrinform.ru

 

Відмова від сніданку підвищує ризик розвитку інсульту та інфаркту

Правильний сніданок допоможе запобігти розвитку серцево-судинних захворювань

Вчені не радять відмовлятися від сніданку. Вони вважають, що у тих людей, які вважають за краще його пропустити, підвищується ризик розвитку інсульту та інфаркту, пише інтернет-видання «Інформатіо» з посиланням на healthinfo.ua.

Правильний сніданок - сама їжа і час її споживання - допоможе запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Також вчені встановили, що збалансоване харчування в ранковий час підвищує працездатність людини на 30%.

Ранковий прийом їжі допомагає організму людини заповнити чверть добової потреби в корисних речовинах, мікроелементах і вітамінах.

«У ранковий час найбільш інтенсивно відбувається« злипання »тромбоцитів в крові, що і може привести до утворення тромбів.

Повноцінно снідаючи, людина запобігає розвитку такого патологічного процесу », - заявили вчені щодо ризику розвитку інсульту та інфаркту.

Японські фахівці довгий час досліджували це питання. Для цього вони протягом 15 років спостерігали за 80 тисячами японських чоловіків і жінок у віці від 45 до 74 років, у яких не було проблем з серцем.

З 1995 по 2010 рік учасників запитували про їх сніданку і поділяли на різні групи за принципом харчування і кількості сніданків на тиждень.

Протягом 15-річного періоду спостереження серед загальної маси людей було виявлено 3 772 інсульту, в тому числі 1 051 крововилив в мозок, а також 870 випадків ішемічної хвороби серця.

Аналіз показав: ті люди, які ніколи не снідали, мали вищий ризик розвитку хвороб серця та інсульту, а особливо високий ризик крововиливу в мозок в порівнянні з тими, хто їв сніданок кожен день.

Дослідники вважають, що здоровий сніданок повинен складатися тільки з корисних для організму речовин. Фахівці не рекомендують вживати в ранковий час напівфабрикати, оброблене м'ясо, смажене і жирне. Організм не в змозі з ранку повністю переварити такі продукти. Це може привести до проблем з шлунково-кишкового тракту, нестабільного артеріального тиску та іншим негативним факторам.

Меню правильного і повноцінного сніданку повинно забезпечувати людині третина денної норми білка, дві третини добової норми вуглеводів і менше п'ятої частини жирів. Починати сніданок рекомендується як мінімум через півгодини після повного пробудження. Вчені запевняють, що дотримуючись такі прості правила можна убезпечити себе від небезпечних дли життя патологічних процесів.

Додамо, медики також склали список продуктів, які не будуть корисні або навіть зашкодять, якщо вживати їх на голодний шлунок.

Про що ви думаєте?

Rostislav

 

Дослідження: відмова від сніданку призводить до крововиливу в мозок - МК

Імовірність збільшується більш ніж на третину, стверджують вчені

10.02.2016 11:16 переглядів: 10952

Група дослідників з Японії з'ясувала, що у людей, п'ять і більше разів на тиждень пропускають сніданок, на 36 відсотків зростає ризик крововиливу в мозок в порівнянні з тими, хто снідає регулярно.

Раніше вже було доведено, що відмова від сніданку підвищує ризик виникнення таких проблем, як ожиріння і гіпертонія. Однак японські вчені стверджують, що зв'язок між небажанням поїсти з ранку і ризиком крововиливу в мозок ними виявлено вперше, передає The Japan Times.

У дослідженні взяли участь 82 772 особи у віці від 45 до 74 років. Фахівці спостерігали з ними з 1985 по 2010 роки. За цей час у 1 051 з учасників дослідження було зафіксовано крововилив в мозок. При цьому вченими була виявлена пряма залежність між імовірністю того, що воно відбудеться, і кількістю «пропущених» людиною сніданків.

Провідний автор дослідження Хіроясу Іса з Осакського університету вважає, що пропуск сніданку може бути причиною підвищення кров'яного тиску вранці, що, в свою чергу, підвищує ймовірність крововиливу в мозок.

При цьому, як вважають деякі фахівці, можлива й інша трактування результатів дослідження - можливо, насправді пропуск сніданків і підвищений ризик крововиливу в мозок є незалежними один від одного наслідками способу життя, який передбачає поспіх і велика кількість стресів.

Цікаво, що, на відміну від раніше проводилися в США і Європі аналогічних спостережень, нове дослідження не дозволило виявити залежність між відмовою від сніданків і підвищенням ризику інфаркту.

Фахівці припускають, що це може бути пов'язано з тим, що за статистикою жителі Японії рідше страждають від ожиріння - іншого важливого чинника, який може бути причиною серцевого нападу.

Також вченим не вдалося знайти відчутною зв'язку між відмовою від сніданків і ризиком ішемічного інсульту.

Не так давно інша група фахівців з'ясувала, що в день, який людина почала з сніданку і кашки кави, структура нейронних зв'язків його мозку в значній мірі змінюється в порівнянні з днями, коли він і від того, і від іншого відмовився.

 

Правильний сніданок знижує ризик інсульту і інфаркту - Лікування в домашніх умовах

Дієтологи всього світу наполягають на тому, щоб сніданок був корисним і поживним. Він повинен складатися з повільних вуглеводів, особливо корисні каші, сир, омлети. Вважається, що такі сніданки потрібні перш за все для стрункої фігури. Проте недавні дослідження показали, що відмова від сніданку веде до ризику виникнення інсульту та інфаркту.

Західні вчені в черговий раз задумалися про користь ранкового прийому їжі.

Вони досить тривалий час працювали з групою людей, які снідали в різний час або ж зовсім відмовлялися від першого прийому їжі.

Результати показали, що у тих випробовуваних, які постійно відмовлялися від сніданку або обмежувалися однією чашкою кави з якою-небудь булкою або печивом, здоров'я помітно слабшав.

Більш того, вчені зробили висновок, що відмова від повноцінного сніданку призводить до збільшення ризиків розвитку інсульту та інфаркту.

Також не виключається, що в кінцевому підсумку у людей, які нехтують сніданками, можуть виникнути певні проблеми з розумовими процесами, прогалини в пам'яті, старече слабоумство і т. Д.

Тільки повноцінний сніданок здатний допомогти запобігти подібні негативні наслідки.

Якщо людина з дитинства привчений щільно снідати (наприклад, щоранку він з'їдає кашу з фруктами, випиває склянку молока і навіть балує себе невеликий здобою), він допомагає своєму організму захиститися від можливих патологічних процесів.

Під час ранкового прийому їжі організм поповнює чверть добової потреби у вітамінах, мінералах і корисних речовинах. Якщо постійно пропускати сніданки, то одна частина корисних речовин просто буде губитися. Крім того, сніданок допомагає розріджувати кров і перешкоджає утворенню тромбів.

Це сприяє захисту організму від інсульту і інфаркту.

Нарешті, здоровий і щільний сніданок дозволяє людині довше залишатися ситим і покращує його працездатність в цілому на 20-30%. Однак пам'ятайте, що не всі продукти підходять для ранкового раціону.

Намагайтеся уникати жирних, кислих, солоних і висококалорійних страв, відмовтеся від напівфабрикатів і ковбас, солодкого і газованих напоїв.

Ваш організм ще не може належним чином переварити всі перераховані вище продукти, тому нерідко вживання таких страв призводить до проблем зі шлунково-кишковим трактом, гастриту, ожиріння, підвищеного артеріального тиску і порушення метаболізму.

Правильний, здоровий сніданок - запорука успіху, міцного здоров'я і гарного настрою. Беріться за ранковий раціон не раніше, ніж через 20 хвилин після пробудження, робіть зарядку і стежте за тим, щоб продукти на вашому столі були максимально натуральними і корисними.

Рекомендуємо почитати:

 

Вчені: Відмова від сніданку збільшує ризик інсульту

Медики вважають, що ранковий прийом їжі є дуже важливим для підтримки здоров'я. Найчастіше відмова від сніданків призводить до розвитку ряду захворювань. Як пов'язані судинні хвороби і ранкове харчування досліджували вчені з Японії.

Ранковий прийом їжі позитивно позначається на здоров'ї Раніше проведені наукові роботи встановили, що відмова від сніданку може спровокувати підвищення холестерину, збільшення показників тиску, а також привести до набору зайвої ваги і до діабету. Японські вчені досліджували зв'язок між ризиками розвитку інсульту і звичкою не снідати.

Для експерименту медики набрали групу, що складається з більш ніж 82 тисяч добровольців як жінок, так і чоловіків. Їх вік на момент початку дослідження був від 44 до 74 років, всі вони були здорові.

Медики спостерігали за групою респондентів протягом 15 років, попередньо отримавши інформацію про їх звички та вподобання в харчуванні. За цей час 3772 добровольців пережили інсультне стан, у тисяча п'ятьдесят один був геморагічний інсульт, а 870 осіб захворіли на ішемічну хворобу серця.

Статистичні дані показали, що серцево-судинні хвороби переважно проявилися у тих чоловіків і жінок, які дотримувалися звички не снідати.

Дослідники також встановили, що у хворих спостерігалися підвищені показники тиску. На думку вчених, гіпертонію викликають систематичні відмови від сніданків. У групи людей, що віддають перевагу не пропускати ранковий прийом їжі, після сніданку показники артеріального тиску найчастіше приходили в норму, на відміну від тих, хто дотримувався голодного режиму до обіду.

Вчені не можуть однозначно стверджувати, чи є відсутність почуття голоду вранці причиною або наслідком серцево-судинних хвороб, але в будь-якому випадку рекомендують не відмовлятися від сніданків.

( 1

 

5 продуктів, які призводять до інсульту

Інсульт страшний своєю раптовістю: удар трапляється, коли його не очікує ніхто, в тому числі і сама жертва. Включивши харчування в список головних провокаторів інсульту, медики розповіли про те, які продукти можуть довести судинну систему організму до критичного стану і «збою програми».

Жирне і смажене в якості перекусів . Звичка вгамовувати голод тістечком, чіпсами, сухариками, фаст-фудом, - словом, усім тим, що містять транс-жири, може мати вкрай неприємні наслідки.

Ці жирові сполуки сприяють утворенню холестеринових бляшок у судинах, підвищуючи ризик тромбоутворення і інсульту.

Крім того, при вживанні насичених жирів збільшується рівень С-реактивного білка, який медики пов'язують зі схильністю до хвороб серця.

Замість жирних і смажених продуктів краще перекушувати фруктами, горіхами, зерновими хлібцями.

Перероблені продукти з м'яса також можуть викликати зміни в організмі, що призводять до інсульту. Справа в тому, що для їх збереження використовуються хімікати, які призводять до шкідливих утворень, що ушкоджує судини. Як наслідок, виникають передумови до розвитку інсульту, ішемічної хвороби серця, онкології.

Щоб перешкоджати небезпечного процесу, слід звести до мінімуму вживання копченостей і ковбас, замінивши їх стравами зі свіжої риби і м'яса.

Майонез насичений ліпопротеїнами низької щільності, які значно збільшують ймовірність появи атеросклеротичних бляшок в судинах мозку. Якщо така бляшка відірветься і закупорити судину, це призведе до інсульту.

  • Щоб уникнути катастрофи заправляйте салати оливковою олією - воно допомагає знизити загальну кількість холестерину в організмі.
  • Червоне м'ясо теж «друг» інсульту: давно помічено, що у любителів червоного м'яса підвищений рівень холестерину в крові, і частіше трапляються інсульти і інфаркти.
  • Червоного м'яса слід надавати перевагу біле, пісне, і якнайчастіше їсти бобові, горіхи, рибу і знежирені молочні продукти.

Напівфабрикати. У готової їжі, яка потребує лише в розігріві, використовується багато харчової солі, яка підвищує артеріальний тиск і, тим самим, схильність до інсульту.

Потрібно не лінуватися готувати їжу вдома самостійно, не використовуючи сіль. Така звичка є однією з кращих заходів щодо запобігання мозкового удару.

Підпишись на наш Telegram. Надсилаємо лише «горять» новини!

 

Лікар розповів про небезпеку салатів: вони можуть довести до інсульту

Відмова від м'яса в рази підвищує ризик геморагічного інсульту, з'ясували вчені. Протягом 18 років вони спостерігали за групою пацієнтів в 50 тисяч чоловік, серед них були вегетаріанці, любителі риби і м'ясоїди. Ні у кого з них на початку дослідження не було проблем з серцем, однак роки спостережень вчені зафіксували 2820 випадків ішемічної хвороби і понад тисячу інсультів.

Виявилося, що у м'ясоїдів ризик інфарктів не підвищувався, хоча вони частіше страждали від ішемічної хвороби серця. Відмова від м'яса, з'ясували дослідники, куди небезпечніше.

Ризик геморагічного інсульту у вегетаріанців зафіксували на 43% вище, ніж у інших груп пацієнтів, пишуть «Аргументи і факти».

Цей різновид мозкової катастрофи найнебезпечніша і досить часто закінчується важкою інвалідністю або смертю.

- Частково це можна пояснити браком поживних речовин - вітамінів (в першу чергу - вітаміну В12 і вітаміну D), незамінних амінокислот, омега-3 жирних кислот і мікроелементів (зокрема, заліза), які в необхідній кількості і в легкозасвоюваному вигляді присутні в м'ясі і практично не містяться в продуктах рослинного походження, - пояснив заступник директора Університетської клініки МДУ ім. Ломоносова, доктор медичних наук, професор Симон МАЦКЕПЛИШВІЛІ.

Однак м'ясо не можна назвати продуктом для профілактики інсультів, хоча воно необхідне для підтримки здоров'я, зазначив експерт. Дієтологи невипадково закликають харчуватися збалансовано. Нутриціолог Олексій Калінчев нагадав, що вегетаріанство призводить до порушення обміну речовин і зростання серосодержащей амінокислоти в плазмі крові, звідси і ризик інсультів.

- Головний висновок цього дослідження полягає в тому, що абсолютно шкідливих, як і абсолютно корисних продуктів не існує, - уклав Симон МАЦКЕПЛИШВІЛІ. - Вегетаріанські дієти, які часто подаються як безумовно корисні для здоров'я, можуть нести в собі небезпеку.

Відмова від м'яса у відриві від усього іншого не вирішить проблем зі здоров'ям (за винятком випадків, коли певні продукти, наприклад, через алергію або проблем з шлунково-кишковим тракту, організм не приймає).

Сьогодні лікарі вважають, що набагато важливіше стежити за іншими показниками - показниками артеріального тиску, рівнями цукру і холестерину в крові, які точно сигналізують про наявні в організмі проблемах.

Також потрібно пам'ятати, що регулярне фізичне навантаження може значно знизити шкідливість багатьох «гастрономічних недоліків».

 

Розумні причини, щоб відмовитися від сніданку

Якщо «здоров'я» і «фітнес» для тебе рідні слова, напевно ти ставишся до сніданку з підвищеною серйозністю: кожен день встаєш рано вранці і мчиш в кухню, щоб зварганити собі ідеальний чоловічий сніданок: вівсянку, сер, зі свіжими фруктами, горіхами і насінням , протеїновим коктейлем і чортзна-чим ще.

Після кожного сніданку ти відчуваєш себе молодцем, тому що знаєш: ти тільки що зробив важливу справу, і завдяки цим зусиллям твої тренування не минають даремно.

Сніданок - найважливіший прийом їжі? Так кажуть наївні хлопці і спортсмени радянського зразка. Пропускаючи сніданок, ти можеш поліпшити і своє здоров'я, і фізичну форму. Періодичне голодування - широко відома практика, коли протягом 16 годин на добу ти сумуєш, а в 8-годинний проміжок часу можеш дозволити собі багато корисної їжі.

Якщо пропускати сніданок і практикувати періодичне голодування, ти станеш тільки здоровіше: і холестерин впаде, і м'язи нарастут - і не тільки.

1. Ти почнеш краще міркувати, та й мозок буде здоровіше

Всупереч розхожій думці, голод насправді підвищує гостроту розуму і прискорює його реакцію. Тому є логічне підґрунтя: у минулі часи полювання і збирання голодній людині потрібно бути більш уважним і спритним, щоб знайти або зловити собі їжу.

Всілякі дієти засновані на тому, щоб мозок краще реагував на світ навколо, і в результаті дієт клітини мозку ростуть активніше. Що ще цікавіше, з усіх дієт по корисності для мозку виграє періодичне голодування.

Насправді, відмовляючись від ранкової вівсянки, ти не прирікаєш себе на млявість, а змушуєш мозок прокинутися і швидше і ефективніше реагувати на подразники.

2. Так легше сидіти на дієті

З усіма буває: дивишся в дзеркало і розумієш, що тобі треба б сісти на дієту. Хтось відростив жирок взимку, кому-то хочеться краще виглядати на пляжі - незалежно від цілей, сидіти на дієті легше, якщо обходитися без сніданку.

Одного разу ми вже говорили про це. Скажімо, ти вирішив є по 2000 калорій в день замість 2500. Ти можеш розділити ці 2000 калорій на три прийоми їжі і отримати приблизно 666 калорій на один прийом їжі. Число диявольське, але при цьому не найбільше.

Якщо ти будеш їсти за описаною схемою, великі шанси, що між сніданком і обідом або обідом і вечерею ти будеш перекушувати, додаючи до своєї дієти небажані калорії. На цей випадок і потрібно відмовитися від сніданку. Так в твоєму розпорядженні залишиться всього два прийому їжі, зате по тисячі калорій.

Таким чином, після їди ти будеш відчувати себе шалено ситим, і твоя рука вже не потягнеться ні до чіпсів, ні до цукерок. Варто того, щоб побороти ранковий голод!

3. Вранці ти не будеш відчувати голод

Чому це взагалі відбувається? Чому з ранку ми хочемо їсти? Справа не в тому, що нашому тілу потрібна їжа - вся справа в гормонах.

Ми вже розповідали тобі про гормон грелін, який регулює частоту споживання їжі. Наш організм виробляє грелін в залежності від того, як ми їмо. Якщо кожен день снідати, грелін буде вироблятися до звичного часу сніданку - і в результаті ми будемо відчувати голод.

Обходитися без сніданку - це звичка. Зрештою ти перестаєш відчувати голод з ранку і, відповідно, є.

4. Зниження рівня холестерину

Холестерин - це найсерйозніша, небезпечна і поширена проблема зі здоров'ям всього розвиненого світу. Висококалорійна жирна їжа підвищує рівень ліпідів в крові, а це тягне за собою підвищення ризику серцевого нападу, мікроінфаркту і обширного інфаркту.

Періодичне голодування допомагає перепрограмувати принципи використання жиру організмом. Воно підвищує рівень витрати жирових клітин для отримання енергії, і в результаті жир стає головним джерелом енергії, заміщаючи на цій посаді глюкозу.

Пропускаючи сніданок і практикуючи періодичне голодування, ти стаєш здоровішим: рівень ліпідів в крові приходить в норму без екстремальних дієт і лікарського втручання.

5. Це стимулює ріст м'язів

Гормон росту грає не останню роль в людському анаболізмі і зростанні м'язової маси. Природний рівень гормону росту в нашому організмі допомагає запускати адаптивні механізми, завдяки яким відбуваються процеси відновлення і зростання м'язових клітин.

Можна колоти собі гормон росту, але це вже екстремальна міра, яку тобі тут ніхто рекомендувати не буде, особливо якщо врахувати, що періодичне голодування підвищує природний рівень гормону росту.

Короткочасне голодування - як відмова від сніданку на регулярній основі - підвищує секрецію гормону росту.

6. Так ти будеш підтягнутим дідом

З віком організм починає синтезувати гормон росту в менших обсягах, тому один з побічних ефектів старіння - всихання м'язової маси, крихкі кістки і слабка сполучна тканина.

Підвищення природного рівня гормону росту, викликане періодичним голодуванням, забезпечить тобі бадьору і здорову старість. Відмова від сніданку призведе в порядок гормони, і ти будеш бадьорим і міцним дідом - просто радість, а не дід.

Фітнес-ком'юніті живить до сніданку занадто теплі і зворушливі почуття і завищує його значимість. Спробуй не йти у них на поводу. Раптом тобі сподобається.

 

 

Подобається наш проект?

Хочете зробити внесок в розвиток нашого проекту?
Надсилайте нам свої пропозиції, ми обов'язково почуємо кожного.