Досвідчені майстри жартують: якщо нічого не допомагає, варто нарешті прочитати інструкцію. З експлуатацією газової духовки це правило теж працює. Бо дуже часто ми використовуємо прилад інтуїтивно, не думаючи про те, що є певні норми чи прописані виробником рекомендації. Читаємо рецепт, викладаємо страву на деко, виставляємо орієнтовну температуру та чекаємо смачного результату. А отримуємо підгорілий низ, верх без скоринки та суцільне розчарування.
Як уникнути таких неприємностей? Рішення єдине — використовувати духові шафи за всіма правилами. Для цього слід не лише читати інструкцію перед експлуатацією, але й користуватися перевіреними лайфхаками від господинь.
Перед початком готування треба перевірити готовність духової шафи. Чи немає зайвого начиння або ж пригорілого жиру. Після цього слід визначитися у двох нюансах:
Також слід пам’ятати, що газову духовку потрібно спершу розігріти на максимальній температурі 10–15 хвилин, і лише після цього виставляти потрібний режим.
Найбільше при купівлі газової духової шафи покупців цікавить ризик нерівномірного пропікання. Існує стереотип, що електрична духовка справляється з цим краще. Проте в сучасних умовах проблем в електромережі варто спробувати побороти стереотип. З газовою технікою можна легко досягти і рівномірного пропікання, і хрусткої скоринки. Для цього варто завжди користуватися рекомендаціями виробника та не забувати про поради від досвідчених поварів і господинь:
Користуйтеся духовою шафою правильно та готуйте з любов’ю. Тоді прилад працюватиме довго та надійно.
Хочете зробити внесок в розвиток нашого проекту?
Надсилайте нам свої пропозиції, ми обов'язково почуємо кожного.