Продукти з цільного зерна зменшують ризик передчасної смерті

У провідному медичному журналі The Lancet опублікували, мабуть, наймасштабніше дослідження про вплив дієти на наше здоров'я і смертність. Ось які харчові звички, на думку вчених, особливо негативно відбиваються на тривалості життя людини і українців. 

У квітні 2019 року провідний медичний журнал The Lancet опублікував масштабне дослідження, присвячене зв'язку між харчуванням, здоров'ям і смертністю.

 

Міжнародна група вчених вирішила визначити наслідки неоптимальною дієти і проаналізувала дані по 195 країнам в період з 1990 по 2017 рік.

В результаті з'явився список з 15 факторів, які несприятливо впливають на здоров'я людини і збільшують ризик передчасної смерті.

Вчені стверджують, що неправильний раціон харчування безпосередньо пов'язаний з підвищеним ризиком передчасної смерті.

У дослідженні наголошується, що нестача в організмі корисних речовин і надлишок шкідливих забирає більше життів, ніж високий кров'яний тиск або вживання тютюну.

І називається лякає цифра: у 2017 році неправильні харчові звички стали причиною 11 мільйонів смертей.

 Які ж хвороби, на думку вчених, безпосередньо пов'язані з неправильним харчуванням? По-перше, це серцево-судинні захворювання. На другому місці - онкологія, далі йде діабет 2-го типу.

А ось які особливості раціону найнебезпечніші: 

 

У дослідженні наводяться дані про вплив шкідливих харчових звичок на рівень здоров'я населення в різних країнах. Найнижчі показники смертності через неправильне харчування виявилися в Ізраїлі - 89 осіб на 100 тисяч населення. Далі йде Франція, Іспанія та Японії.

У України ж дефіцит корисних продуктів став причиною смерті 465 осіб на 100 тисяч населення. Ось які основні проблеми з харчуванням вчені виділяють у українців. 

У той час як прихильники ЗСЖ відмовляються від глютену, вчені заявляють, що основною проблемою українців є нестача цільнозернових продуктів в раціоні - джерел харчових волокон, антиоксидантів, вітамінів і мінералів.

У безлічі досліджень відзначається, що споживання цільнозернових продуктів позитивно позначається на обміні речовин (метаболізмі), роботі судин і серця, а також знижує ризик розвитку раку і в цілому знижує смертність.

Коли ви купуєте оброблені цільнозернові продукти, прочитайте список інгредієнтів, щоб переконатися, що вони зроблені повністю з цільного зерна, а не з суміші цільного і очищеного.

Тому має сенс віддавати перевагу хлібі або чорному хлібу, а не виробам з білого борошна. Також радиться вибирати бурий, а не шліфований рис.

До речі, цільнозернові продукти не сприяю збільшенню ваги - вони містять повільні вуглеводи і перетравлюються досить довго, не приводячи до різких перепадів рівня глюкози і інсуліну. Вчені також відзначають кардіозахисною властивості цільного зерна. А незбиране зерно з більш високим вмістом розчинних або вузьких волокон сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

Наприклад, при додавання в раціон однієї порції вівсянки, рівень холестерину здатний знизитися на 8-9 мг / дл. А додавання в раціон продуктів з ячменю, одного з представників цільнозернових, здатне знизити артеріальний тиск. 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повідомляє, що фрукти та овочі є важливим компонентом здорового раціону, а їх низьке споживання пов'язане з погіршенням здоров'я і зростанням ризику неінфекційних захворювань - серцево-судинних і онкологічних.

 

Експерти ВООЗ рекомендують щодня споживати не менше 400 г фруктів і овочів. Крохмалисті овочі в цю норму не входять.

За даними масштабного мета-дослідження, в 2010 році дефіцит споживання фруктів міг мати відношення до смерті приблизно 521 395 чоловік від ішемічної хвороби серця (ІХС) і 1 255 978 від інсульту (в усьому світі в рік). Дефіцит споживання овочів привів до смерті 809 425 чоловік смертей від ІХС і 210 849 від інсульту.

Фрукти і овочі мають високою концентрацією харчових волокон, мінералів (особливо електролітів) і є багатим джерелом вітамінів. Вчені відзначають, що фітохімічні речовини фруктів і овочів допомагають зменшити ризик розвитку багатьох захворювань, діють як агенти проти ожиріння.

Вживання некрохмалистих фруктів, таких як яблука і груші, сприяють зниженню ваги за рахунок їх низької глікемічний навантаження - вони запобігають різкий підйом цукру в крові, який може посилювати почуття голоду.

До того ж, на думку багатьох дієтологів, дефіцит фруктів загрожує також ранніми зморшками, погіршенням пружності шкіри і появою проблем із зором.

Горіхи - живильне джерело рослинного білка, клітковини і мінералів. Завдяки своєму унікальному складу вони сприятливо впливають на здоров'я: різні дослідження пов'язують споживання горіхів зі зниженням ризику розвитку хвороб серця, жовчнокам'яної хвороби, гіпертонії, раку і запальних процесів в організмі.

У дослідженні, опублікованому в New England Journal of Medicine, вчені вивчили зв'язок між споживанням горіхів і подальшої смертністю серед 76 464 жінок і 42 498 чоловіків. Всі вони були працівниками охорони здоров'я, за їх здоров'ям спостерігали майже 30 років.

Учасники, які вживали горіхи частіше, були менш схильні до ожиріння і куріння, більше займалися фізичними навантаженнями, а також їли більше фруктів і овочів.

Ті, хто включав горіхи в раціон сім або більше разів на тиждень, мали рівень смертності на 20% нижче, ніж ті, хто їх не їв зовсім, а також рідше страждали від раку, хвороб серця і легенів, діабету 2-го типу.

Вчені з університету в Маастрихті також заявили, що жменю (10г) лісових горіхів або арахісу в день сприяє зниженню ризику ранньої смерті на 23%.

Сіль, вона ж хлорид натрію, містить близько 40% натрію і 60% хлориду. Організм людини потребує невеликої кількості натрію для проведення нервових імпульсів, скорочення і розслаблення м'язів, а також для підтримки правильного балансу води і мінералів.

Передбачається, що для цих життєво важливих функцій нам необхідно як мінімум 500 мг цього хімічного елемента. А рекомендований і безпечний рівень споживання натрію для дорослих, за даними ВООЗ, в цілому складає 2 г на добу. Це еквівалентно 5 г солі.

Надлишок солі в раціоні призводить до підвищення кров'яного тиску, серцевих захворювань та інсульту. Фахівці пояснюють, що в міру накопичення натрію організм утримує воду, щоб його розбавити, збільшуючи при цьому як кількість рідини, що оточує клітини, так і об'єм крові в кровотоці.

Збільшений об'єм крові означає більш інтенсивну роботу серця і більший тиск на кровоносні судини. Згодом додаткова робота і тиск можуть зробити кровоносні судини більш жорсткими, що може привести до підвищення артеріального тиску, інфаркту та інсульту.

Це також може привести до серцевої недостатності і проблем з кістками.

Не варто забувати, що натрій міститься не тільки в кухонної солі, але і в інших харчових продуктах, в тому числі молоці, вершках, яйцях, м'ясі, а також в оброблених продуктах (хліб, печиво, закуски, приправи) в досить великій кількості.

Поліненасичені жирні кислоти відіграють важливу роль в обміні речовин, захищають клітини від передчасного старіння, відповідають за регуляцію жирового обміну і життєдіяльність корисних бактерій кишечника. До групи цих поживних речовин входять Омега-3 і Омега-6.

Перша міститься в рибі, рапсовій і горіховому маслі, друга - в сирих горіхах, насінні, бобових, олії виноградних кісточок і лляній олії. Продукти з їх змістом знижують рівень холестерину, тим самим допомагаючи знизити кров'яний тиск і зменшити запалення.

Дефіцит Омега-3 і Омега-6 може призводити до погіршення процесу регенерації, сухості очей, тьмяності волосся і шкіри.

Деякі дослідження говорять про те, що люди, які регулярно вживають Омега-3, з меншою ймовірністю впадають в депресію. А отримання достатньої кількості Омега-3 під час вагітності та в ранньому віці дитини має вирішальне значення для його хіба. 

Численні дані підтверджують, що рослинна дієта і збільшення споживання бобових надають позитивний ефект на наше здоров'я. Існує безліч різновидів бобових: квасоля, соєві боби, горох, нут, сочевиця. По суті, все це їстівні, поживні насіння.

Вони забезпечують організм клітковиною, білком, вуглеводами, вітамінами групи В, залізом, міддю, магнієм, марганцем, цинком і фосфором.

Одна порція бобових, яка становить приблизно половину склянки, містить близько 115 калорій, 20 г вуглеводів, 7-9 г клітковини, 8 г білка і всього 1 г жиру.  

Останні 8 позицій в рейтингу 15 харчових ризиків для населення України займають: дефіцит клітковини, надлишок продуктів з переробленого м'яса, надлишок трансжирів, дефіцит кальцію, зловживання солодкими напоями, дефіцит молока і підвищений рівень червоного м'яса в раціоні.

Катерина Гончарова. 

 

Це знижує ризик передчасної смерті

Вже давно немає секрету в тому, що багато споживані нами продукти, здоровий спосіб життя, щоденна фізична активність дають нам енергію, здоров'я і довголіття.

Це знижує ризик передчасної смерті?

Поліпшити своє здоров'я і самопочуття, захистити свій організм від численних захворювань, пов'язаних з порушенням обміну речовин, зовсім не складно.

Цільнозерновий хліб

Достатньо лише замінити в своєму раціоні харчування хліб з белoй борошна на цільнозерновий, з борошна грубoго помелу. Адже ця мука містить клітковину - харчові волокна, які сприяють перетравленню їжі, вітаміни, мінерали та багато корисних, необходімиx для організмa вещeств.

Американські вчені провели дослідження, які показали, що употребленіe цельнозерновиx продуктoв сніжаeт ризик преждевременнoй смеpти на 9%. Так цельнозерновую вівсяну кашу, можна вважати кашею довголіття.

https://www.youtube.com/watch?v=jLo5_XJGm9U

До цих даних учені прийшли збірним шляхом, на підставі 2-х досліджень, в яких взяло участь більше мільйона чоловік. А самі дослідження тривали близько 15 років, учасники цього експерименту щотижня відповідали на питання про спосіб життя і харчування.

Люди, які щодня з'їдали в день приблизно по 35 г цільного зерна (будь-яких зернових культур), на 15% рідше вмирали від серцевих захворювань. Але вчені з жалем відзначили, що цей експеримент не чинив ніякого впливу на виникнення ракових захворювань.

Були зроблені висновки, що цільнозернові продукти знижують рівень цукру та інсуліну в крові, що значно впливає на захворюваність діабетом і сердечносoсудістимі болeзнямі.

вітамін D

До недавнього времeн счіталoсь, що головна роль сонячного вітаміну, основна частина якого синтезується в шкірі під воздействіeм сoлнечних лучeй, забезпечувати засвоєння кальцію кістковою системою. Тому його і призначають маленьким дітям, щоб уникнути захворювання на рахіт.

Але останні статистичні дослідження американських учених довели, що вітамін D сніжаeт ризик передчасної смерті при багатьох захворюваннях:

Виявляється, вітамін D, свого роду унікальна речовина, що забезпечує баланс в організмі між важливими системами організму - серцево-судинної, станом кісткової системи, обміном речовин і імунітет.

Коли цей дивовижний вітамін присутній в достатній кількості для організму, то з будь-яких медичних причин, ризик передчасної смерті стає нижче на 30%.

Але це не все дивовижні властивості, вітаміну D. Більш важливим його властивістю є забезпечення реплікації здорових клітинних структур ДНК. Клітини нашого організму живуть своїм, непосягаемой для нас життям, щохвилини одні з них відмирають, і тут же зароджуються нові.

Під впливом екології, прийнятої їжі, способу життя неможливо гарантувати, що нова зародилася клітинка буде настільки ж здорова, як і попередня. І якщо станеться якийсь збій всього лише в одній клітці, це може привести до різних захворювань.

Вітамін D, стоїть на сторожі нашого організму, його присутність здатне убезпечити нові клітки від негативних змін на клітинному рівні.

Але парадoкс в тому, що навіть в сонячних країнах серед населення відзначається дефіцит вітаміну D в організмі.

Про його значення для здоров'я, яка норма змісту необхідна, щоб залишатися здоровим, читайте докладніше: Вітамін D. Як запастися вітаміном на всю зиму?

Овочі і фрукти знижують ризик передчасної смерті

До такого висновку прийшли вчені Університету Копенгагена, повідомляє Zee News. До групи досліджуваних входило близько 1 млн. Добровольців, які повідомляли вченим, як часто їли фрукти і овочі.

Крім цього, проводився аналіз ДНК учасників. Ті люди, які часто включaлі в свoй раціон харчування фрукти і овочі, знизили ризик зaболеванія хворобами серця і сосудoв на 15%, а ризик передчасної смерті був знижений на 20%.

Вчені запевняють, що вітамін С, що входить до складу овочів і фруктів, зміцнює стінки судин, оздоравлівающе діє на сполучну тканину і захищає біомолекули і клітини організму від пошкоджень.

приправа Каррі

Суміш прянощів, на основі кореня куркуми, цінується гурманами. В Індії, де винайдений рецепт цієї приправи, її готують безпосередньо перед вживанням, причому всі інгредієнти беруться на око.

У настоящeе врeмя ізвeстно близько 10 виробників порошку каррі і у всіх склад, що входять в неї спецій різний. Але з основних, можна перерахувати: куркума, червоний і чорний перець, коріандр, кумін, пажитник, часник, кардамон, імбир, гвоздика, гірчиця, кориця, сіль, мускатний горіх, часник. Всього я нарахувала 28 найменувань прянощів, але ні в одному рецепті вони не присутні всі.

Фізична активність

Вчені всього світу одностайно визнають, що щоденна фізична активність, дає істотні переваги людині жити довше.

Так, щоденна ходьба по 20 хвилин, значно зменшує ризик передчасної смерті. Гіподінaмія провокує такі захворювання, як серцеві, судинні, онкологію.

Щоб встановити зв'язок мeжду фізичному активністю людeй і їх смертю, велися спостереження за 334 180 жінками і чоловіками, які проживають в Європі, протягом 12 років.

Регулярно проводилися антропометричні вимірювання тіла випробовуваних і записувалася самооцінка їх фізичної активності.

Вчені зробили висновок, що ріcк преждевремeнной смeрті підвищений серед неактивних і помірно активних людей. А щоденна ходьба знижує ріcк преждевремeнной смeрті майже на 30%.

Надмірне споживання цукру збільшує ризик передчасної смерті

Ці дані були надруковані в журналі Clinical Nutrition. Вченими встановлено, що надмірне споживання цукру веде до захворювань на діабет і ожиріння. Якщо порівнювати з показниками середньостатистичної людини, то любительки солодкого, в порівнянні з ними, підвищують ризик смерті від будь-якої причини на 10%.

Спостереження проводилися за 350 участнікамі- добровольцями. Протягом 10 років вчені визначали причини смерті досліджуваних. Більш частими причинами були серцево-судинні та онкологічні захворювання.

При цьому, так само було відзначено, що більш тяжкі наслідки несе цукор, розчинений в рідинах (газованої води, напої, чай, компоти). У розчиненому вигляді глюкоза швидше всмоктується в кров, що призводить до сплесків показань крові, ніж цукор, що міститься в випічці, цукерках і печиво.

Прошу правильного розуміння, кожен продукт несе якусь користь організму і в той же час, надмірне його використання приносить шкоду.

Існує думка, що цукор краще замінювати фруктозою. Однак, ці ж дослідження показали, що випробовувані, що замінювали цукор фруктозою за період дослідження мали ризик смерті вище середнього. Виробники додають фруктозу в соки, безалкогольні напої, цукерки, фруктові консерви.

Якщо глюкоза в організмі перетворюється в енергію і зберігається у вигляді глікогену, то фруктоза расщепляясь в організмі, перетворюється в жир. Кінцеві продукти фруктози, відкладаються на стінках артерій, пошкоджуючи їх. Непомірне споживання фруктози може викликати розвиток діабету.

У статті розкриті лише деякі аспекти, хоча причин збільшують ризик і знижують ризик смерті значно більше. І ви, шановні читачі, можете робити свої доповнення в х, що знижує ризик передчасної смерті?

Здоров'я вам і довголіття!

У статтях блогу використовуються картинки, з відкритих джерел Інтернету. Якщо ви, раптом, побачите своє авторське фото, повідомте про це редактору блогу через форму Зворотній зв'язок. Фотографія буде видалена, або буде поставлена посилання на ваш ресурс. Дякую за розуміння!

 

Продукти, споживання яких призводить до раку і ранньої смерті

При кожному збільшенні кількості споживаної УЛЬТРА переробленої їжі на 10%, ризик смерті зростає на 14%; ✅основние фактори, що сприяють підвищеної смертності, це хронічні захворювання, такі як хвороби серця і рак.

Субоптимальне споживання фруктів, овочів, горіхів, насіння і омега-3 тваринного походження, поряд з надмірним споживанням продуктів і підсолоджених напоїв, є причиною понад 45% усіх випадків смерті від кардіометаболічного причин.

Боротьба зі збільшенням ваги і ожиріння є поширеною і дорогої проблемою охорони здоров'я, яка призводить до збільшення ризику розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та раку, серед інших прикладів.

Наслідки споживання перероблених продуктів для здоров'я

  • Мілленіали більш схильні до ракових захворювань, пов'язаних з ожирінням, ніж їхні батьки
  • Зміни в раціоні призводять до епідемії ожиріння
  • Коли ультраобработанная їжа стала нормою, те саме сталося і з хронічними захворюваннями
  • Визначення ультраобработанной їжі
  • Ультраобработанние продукти пов'язані з раком
  • Дієта є ключовим фактором, який визначає ваше здоров'я і довголіття

Згідно з останніми наявними даними, 18,5% американських дітей і майже 40% дорослих в даний час страждають не просто від зайвої ваги, а від ожиріння. Це значне збільшення порівняно з показниками 1999/2000, коли це були трохи менше 14% дітей і 30,5% дорослих.

Підписуйтесь на наш рахунок у INSTAGRAM!

Дослідження зв'язали збільшення об'єму талії з рядом різних джерел, в тому числі з переробленими продуктами, газованими напоями та високоуглеводной дієтою. Ризики, пов'язані з жиром на животі у літніх людей, включають підвищену небезпеку розвитку серцево-судинних захворювань і раку.

Мілленіали більш схильні до ракових захворювань, пов'язаних з ожирінням, ніж їхні батьки

З ростом темпів поширення ожиріння, ростуть і пов'язані з ним проблеми зі здоров'ям, включаючи рак. Згідно зі звітом про глобальне тягаря раку, опублікованому в 2014 році, ожиріння вже є причиною приблизно 500000 випадків смертей від раку щороку, і це число, швидше за все, продовжить рости в найближчі десятиліття.

Зміни в раціоні призводять до епідемії ожиріння

Дослідження неодноразово показували, що, коли люди переходять з традиційної дієти з цільної їжі на перероблені продукти (які містять велику кількість рафінованого борошна, обробленого цукру і шкідливих рослинних масел), за цим неминуче слідують хвороби.

Нижче наведено лише кілька прикладів говорить за себе статистики. Більше подробиць ви можете дізнатися зі статті дослідника харчування Кріса Ганнарса від 8 червня 2017 року, в якій перераховані 11 графіків, які показують "що не так із сучасною дієтою".

  • За останні 200 років споживання цукру зросла з 2 до 152 фунтів на рік. Хоча американцям радять отримувати тільки 10% калорій з цукру, що дорівнює приблизно 13 чайних ложок в день при дієті в 2000 калорій, середнє споживання становить 42,5 чайних ложки в день.
  • Важливо розуміти, що мета в 10% практично неможливо досягти на дієті з переробленої їжі. Дослідження показують, що тільки 7,5% населення США, а саме ті, хто споживає найменше перероблених продуктів харчування, насправді слідують дієтичним рекомендаціям.
  • Для того, щоб спалити калорії з одного газованого напою об'ємом 12 унцій, вам доведеться ходити швидким кроком протягом 35 хвилин. Для того, щоб спалити шматок яблучного пирога, знадобиться 75.
  • Газовані напої і фруктові соки особливо шкідливі, як показують дослідження, так як вони підвищують ризик розвитку ожиріння у дитини на 60% за щоденну порцію . Дослідження також показали, що рафінована високовуглеводна дієта в цілому несе таку ж кількість ризиків, як куріння, збільшуючи ризик розвитку раку легенів на цілих 49%.
  • У період з 1970 по 2009 рік, щоденне споживання калорій виросло в середньому на 425 або на 20% , за словами Стефана Гайнета, доктора філософії, який вивчає нейронауку ожиріння. Це зростання багато в чому обумовлений збільшенням споживання цукру і перероблених продуктів харчування, а також поширенням реклами фаст-фуду для дітей.
  • Оброблені рослинні масла, які містять багато пошкоджених жирів омега-6, є ще одним важливим фактором хронічно слабкого здоров'я . Крім цукру, рослинні масла часто зустрічаються в перероблених харчових продуктах, що є ще однією причиною, чому така дієта пов'язана з більш високими показниками хвороб серця та інших захворювань.
  • Соєва олія, найбільш часто споживаний жир в США, також відіграє важливу роль при цукровому діабеті , насправді підвищуючи регуляцію генів, що викликають ожиріння. Примітно, що соєве масло викликає ожиріння частіше ніж фруктоза!
  • «Дієта з ультрапереработанних продуктів викликає надмірне споживання калорій і збільшення ваги» - приходять до висновку недавні дослідження, показуючи, що, коли людина може їсти скільки завгодно ультраобработанной або необробленої їжі, споживання енергії набагато більше, коли він їсть оброблену.
  • Всього за два тижні учасники набрали від 0,3 до 0,8 кг на дієті з ультраобработанной їжі і скинули від 0,3 до 1,1 кг при споживанні необробленої.

Коли ультраобработанная їжа стала нормою, те саме сталося і з хронічними захворюваннями

На жаль, американці не тільки їдять занадто багато обробленої їжі, але 60% з неї складають ультраобработанние продукти на дальньому кінці «значно зміненого» спектра, або те, що ви могли б купити на заправці.

Розвинений світ в цілому споживає значну кількість оброблених продуктів, і статистика по захворюваннях виявляє безглуздість цієї тенденції. Немає сумнівів в тому, що зниження споживання цукру знаходиться у верхній частині списку, якщо у вас зайва вага, інсулінорезистентність, або ви боретеся з будь-яким хронічним захворюванням.

Було підраховано, що 40% витрат на охорону здоров'я в Америці припадають на захворювання, безпосередньо пов'язані з надмірним споживанням цукру. У США щороку більш ніж 1 трильйон доларів витрачається на лікування захворювань, пов'язаних з цукром і споживанням нездорової їжі.

Визначення ультраобработанной їжі

Як правило, ультраобработанние продукти можна визначити як харчові продукти, що відповідають одному або декільком з наступних умов:

  • Інгредієнти, які традиційно не використовуються в кулінарії.
  • Неприродно висока кількість цукру, солі , перероблених промислових масел і шкідливих жирів.
  • Штучні ароматизатори, барвники, підсолоджувачі та інші добавки , які імітують сенсорні властивості необроблених або мінімально оброблених харчових продуктів (приклади включають добавки, які створюють текстури і приємне відчуття в роті).
  • Технологічні зміни , такі як коксування, зміцнення, наповнення, зменшення обсягу, збивання піни, запобігання запікання, глазуруючі агенти, емульгатори, зволожувачі і секвестранти.
  • Консерванти і хімічні речовини , які надають неприродно тривалий термін зберігання.
  • Генно-модифіковані інгредієнти , які, крім того, що несуть потенційні ризики для здоров'я, також мають тенденцію бути в значній мірі забруднені токсичними гербіцидами, такими як гліфосат, 2,4-Д і дікамба.

Як описано в класифікації харчової обробки NOVA, «Безліч послідовностей процесів використовується для об'єднання зазвичай великої кількості інгредієнтів і створення кінцевого продукту (звідси термін" ультраобработанний ")». Приклади включають гидрогенизацию, гідролізаціей, екструзію, формування і попередню обробку для смаження.

Перероблені продукти зв'язуються з ранньою смертю

В пов'язаних новинах, недавнє дослідження за участю більше 44000 людей, за якими спостерігали протягом семи років, попереджає, що ультраобработанние продукти підвищують ризик ранньої смерті.

Французька команда спостерігала, наскільки дієта кожної людини складалася з ультраобработанних продуктів, і виявила, що при кожному 10-відсоткове збільшення їх кількості, ризик смерті збільшувався на 14 відсотків.

Підписуйтесь на наш канал Яндекс Дзен!

Цей зв'язок зберігалася навіть після того, як супутні фактори, такі як куріння, ожиріння і низький рівнем освіти бралися до уваги. Як і слід було очікувати, основні чинники, що сприяють підвищенню смертності, це хронічні захворювання, такі як хвороби серця і рак.

Ультраобработанние продукти пов'язані з раком

Інша французьке дослідження, опубліковане в минулому році, також виявило, що ті, хто їсть більше ультраобработанной їжі, мають більш високі показники ожиріння, проблем з серцем, цукрового діабету і раку . Майже за 105000 учасників дослідження, більшість з яких - жінки середнього віку, спостерігали протягом п'яти років.

В середньому, 18 відсотків їх раціону становила ультраобработанная їжа, і результати показали, що збільшення її кількості на 10 відсотків піднімало рівень захворюваності на рак на 12 відсотків, тобто на дев'ять додаткових випадків раку на 10000 чоловік в рік.

Ризик розвитку раку молочної залози, зокрема, виріс на 11 відсотків при кожному 10-відсоткове збільшення кількості ультраобработанной їжі. Солодкі напої, жирні продукти і соуси були найтісніше пов'язані з раком в цілому, а солодкі продукти мали сильну кореляцію з раком молочної залози.

Дієта є ключовим фактором, який визначає ваше здоров'я і довголіття

Дослідження, опубліковане в 2017 році, зв'язало погане харчування з підвищеним ризиком смерті від кардіометаболічного причин (смерть в результаті цукрового діабету 2 типу, хвороби серця або інсульту).

На думку авторів, субоптимальное споживання основних продуктів харчування, таких як фрукти, овочі, горіхи і насіння, і омега-3 жири тваринного походження, поряд з надмірним споживанням перероблених харчових продуктів, таких як м'ясо та підсолоджені напої, було причиною понад 45 відсотків усіх смертей від кардіометаболічного причин в 2012 році.

Іншими словами, чим більше ви їсте перероблених і менше цільних продуктів, тим вище ризик хронічних захворювань і смерті. Інше дослідження, опубліковане в тому ж році, встановило, що споживання смаженої картоплі (наприклад, картоплі фрі, хеш Браун і чіпсів) два або більше разів на тиждень, може подвоїти ризик смерті від всіх причин.

  • Споживання не обсмаженого картоплі не пов'язане зі збільшенням ризику смертності, з чого можна зробити висновок, що жарка - і, швидше за все, вибір масла - це головна проблема.
  • У 2013 році на Європейській конференції міністрів з питань харчування і неінфекційних захворювань, на презентації доктора Карлоса Монтейро, професора харчування і суспільної охорони здоров'я в Університеті Сан-Паулу в Бразилії, він підкреслював важливість створення «політики, спрямованої на перегляд оброблених продуктів» та обмеження впливу реклами фаст-фуду на дітей з метою боротьби з ростом пов'язаних з харчуванням неінфекційних захворювань.
  • Підписуйтесь на наш канал VIBER!

На мій погляд, споживання дієти, що складається на 90 відсотків з реальної їжі, і тільки на 10 або менше відсотків з оброблених продуктів, є досяжною метою для більшості , яка може значно змінити вагу і загальний стан здоров'я. Вам просто потрібно взяти на себе зобов'язання і зробити її пріоритетом.

Для початку, розглянемо наступні правила:

  • Зосередьтеся на сирих свіжих продуктах , і уникайте оброблених, наскільки це можливо (якщо продукт в консервній банці, пляшці або упаковці і має список інгредієнтів, він перероблений).
  • Строго обмежте вуглеводи з рафінованого цукру, фруктози і перероблених зерен.
  • Збільште споживання здорових жирів. (Споживання харчових жирів не примушує вас набирати вагу. Це вина цукру / фруктози і зерна).
  • Ви можете їсти необмежену кількість овочів некрахмалістих. Через те, що вони містять так мало калорій, вони повинні складати більшу частину їжі на тарілці.
  • Обмежте білок до менше 0,5 грам на фунт м'язової маси тіла.
  • Замініть газовані та інші підсолоджені напої на чисту, фільтровану воду.
  • Під час шопінгу обходьте магазин по периметру, тому що там розташовується більшість цільних продуктів, таких як м'ясо, фрукти, овочі, яйця і сир. Не всі, що розташоване по периметру буде здорово, але таким чином ви уникнете багатьох ультраобработанних харчових продуктів.
  • Урізноманітніть цільні продукти, які ви купуєте і то, як ви їх їсте . Наприклад, морква і перець смачніше, якщо вмочити їх в хумус. Ви отримаєте хрусткі овочі і гладку текстуру хумус, які задовольнять ваш смак, ваш мозок і ваше фізичне здоров'я.
  • Стрес створює фізичну тягу до жирів і цукру, що може посилювати залежне від стресу харчову поведінку. Якщо ви можете зрозуміти, що перебуваєте під впливом стресу і знайти інший спосіб виходу емоціям, ваші звички в їжі, ймовірно, улучшатся.опубліковано econet.ru.
  1. Автор Д-р Джозеф Меркола
  2. Задайте питання по темі статті тут

PS І пам'ятайте, всього лише змінюючи свою свідомість - ми разом змінюємо світ! © econet

 

Щоденне споживання цільних злаків знижує ризик ранньої смерті на 20 відсотків «Gearmix

Вівсяна каша вважається необхідним злом. Люди знають, що вона корисна (хоча багато хто не знає, чому), але через її несмаку вона зазвичай займає останні місця в списку персональних улюблених страв на сніданок. Однак, вживання в їжу вівсянки з фруктами не тільки робить сніданок більш приємним, він також може стати засобом для продовження життя. Нове дослідження, опубліковане в часопису Американської кардіологічної асоціації (AHA), показує, що щоденне триразове споживання в їжу цільних злаків може знизити ризик ранньої смерті - це може стати спонукальним мотивом для деяких людей подолати свою відразу до вівсянки.

Такі цілісні злаки, як пшениця, овес і коричневий рис, вважаються корисними для здоров'я, тому що вони містять клітковину, яка знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету.

Крім сприяння переміщенню перероблених продуктів по травній системі, вона також допомагає довше утримувати їжу в шлунку, що дає людям відчуття ситості без необхідності споживання зайвих калорій.

Клітковина також допомагає підтримувати в нормі рівень холестерину в крові, а також знижувати ризик розвитку інсульту і ожиріння.

Нове дослідження засноване на аналітичному огляді 12 великих досліджень, в яких брало участь понад 786 тисяч пацієнтів.

Дані показали, що кожна 16-грамова порція продуктів з цільних злаків знижує ризик ранньої смерті на 7 відсотків, на 9 відсотків смертність від серцево-судинних захворювань і на 5 відсотків смертність від раку. Більш того, кожна додаткова порція ще більше знижує ці ризики.

Дослідники виявили, що щоденне триразове споживання цільних злаків пов'язано з 20-процентним зниженням ризику смерті від усіх причин, з 25-процентним зниженням смертності від серцево-судинних захворювань, а також з 14-процентним зниженням смертності від онкологічних захворювань.

Провідний дослідник доктор Ци Сан з Гарвардської школи охорони здоров'я Чана каже: «Ці результати підтверджують важливість розроблених владою США дієтичних рекомендацій для американців, які пропонують їм збільшити споживання цільних злаків в якості профілактичного заходу».

Дієтологи в усьому світі рекомендують незбиране зерно як невід'ємну частину здорового харчування, проте, за даними аналізу, люди не споживають цей продукт в достатній кількості. Дослідження 2014 року показало, що тільки 3 відсотки дітей і 8 відсотків дорослих їдять кожен день рекомендовані три порції або більше продуктів з цільного зерна.

Торішнє дослідження також показало, що дієта з високим вмістом цільних злаків і волокон може знизити ризик ранньої смерті.

Згідно з даними AHA, цільне зерно містить такі поживні речовини, як волокна, вітаміни групи В, а також мінерали, які видаляються в процесі переробки. Проте, існує така проблема, як надмірне споживання.

Продукти з цілісних злаків містять багато клітковини, а її надмірне споживання може привести до діареї, метеоризму і непрохідності.

 

Цільнозернові продукти знижують ризик смертності - GO VEG! Вегетаріанство як спосіб життя

У споживання в їжу цільнозернових продуктів може знизити ризик передчасної смерті, за даними дослідження, опублікованого 14 червня 2016 року. У дослідженні взяли участь 12 дослідницьких груп за участю в цілому майже 800 тисяч осіб. Результати показали, що люди, які з'їдали в день 70 грам цільнозернових продуктів (близько чотирьох порцій), мали на 23% нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань і на 20% нижчий рівень смерті від раку, в порівнянні з тими, хто їв мало або зовсім не їв цільного зерна.

«70 грамів - ідеальна норма, проте це не магічне число», - говорить провідний дослідник доктор Ци Сан, доцент кафедри харчування в Гарвардській школі охорони здоров'я. «Чим вище споживання цільнозернових продуктів, тим нижча смертність, але навіть 50 грам в день-це все-таки корисно», - говорить він.

Цілісні зерна мають безліч переваг перед іншими продуктами, які допоможуть знизити рівень серцевих захворювань і раку. Вони містять багато поживних речовин, включаючи клітковину, магній і інші мінерали, вітаміни і фітохімічні речовини, які допомагають знизити рівень холестерину і зменшити запалення і пошкодження клітин.

В ідеалі потрібно споживати до чотирьох щоденних порцій. Всього в одній порції 100% цільнозерновий їжі міститься близько 16 грамів цільного зерна.

Прикладами такого щоденного меню можуть бути один скибочку 100% цільнозернового хліба або половина чашки вівсяної каші, а також приготовані з цільного зерна макарони.

Якщо у вас целіакія (хвороба, що не дозволяє перетравлювати глютен, який міститься в пшениці) або чутливість до клейковини, то вибирайте такі цільні зерна, як, наприклад, коричневий рис і кіноа.

Потрібен ще якийсь стимул , щоб перейти від білого рису до коричневого? Або перейти від білого хліба до хлібі? Люди, які їдять близько чотирьох порцій цільного зерна в день, мають набагато менше шансів померти від хвороб серця, ніж ті, хто їсть мало або не їсть цільних зерен взагалі.

Вибираючи продукти з високим вмістом цільного зерна, не забувайте і про звичайну вівсянці, радять автори дослідження. Іншими хорошими варіантами є зерна кукурудзи (без масла і солі) або пластівці з високим вмістом клітковини.

Якщо Ви їсте три порції цільних злаків в день, це теж чудово. «Більшість людей отримують тільки одну порцію в день», - говорить доктор Ци Сан.

Але підвищуючи споживання цільного зерна, Ви забезпечуєте самі собі здоров'я.

Вчені, що проводили дослідження, встановили, що в порівнянні з людьми, які не їдять цільного зерна, ті, хто їв по три порції цільних злаків в день (близько 48 грам) мали на 20% нижчий ризик смертності від якогось ні було захворювання.

Звичайно, дане дослідження не доводить однозначно, що незбиране зерно запобігає ранню смертність, але воно додає доказів на користь того, що цільні зерна, такі як висівки, пластівці або рис дуже важливі для здоров'я. Включайте в свій раціон більше цільних злаків: хоча б один скибочку цільнозернового хліба в день, рис (краще коричневий) та інші цілісні зерна принесуть безсумнівну користь Вашому організму.

 

Цілісне зерно: знижує ризик розвитку діабету, ожиріння і 3 інших унікальних властивості

цільнозернові продукти

Цілісне зерно зустрічається як в трав'янистих, так і не трав'янистих рослинах. Прикладами можу служити вівсяна каша, попкорн, просо, лобода, коричневий рис, ячмінь, гречка, булгур, пшеничний каррі і сорго.

На відміну від рафінованих зерен, численними перевагами для здоров'я мають саме цільні зерна, які не очищені від 3-х верхніх шарів, якими вони покриті. У першому, зовнішньому шарі, званому також висівки, міститься мінерали та антиоксиданти. В середньому шарі, ендоспермі, містяться вуглеводи, а у внутрішньому шарі, який називається зародком, містяться вітаміни і білки.

Навіть після приготування ці 3 компонента повинні бути присутніми для того, щоб їх технічно можна було назвати цільними зернами, в іншому випадку при видаленні зародка і висівок вони перетворюються в очищені зерна, які не дуже корисні для здоров'я.

Численні корисні властивості щоденного вживання цільнозерновий їжі полягають в наступному:

1. Цілісне зерно запобігає ожирінню

Вживання в їжу продуктів, багатих на клітковину, сприяє зниженню ваги за рахунок значного зниження апетиту. Одне з 15 досліджень, в якому взяло участь 120 000 чоловік, підтвердило, що 3 порції цільного зерна (1 порція - 28 грам), споживаного кожен день, знижують індекс маси тіла (ІМТ) і кількість жиру [ ncbi.nlm.nih.gov / pubmed / 18005489 ].

Пов'язаний пост: Клітковина Зменшує Ризик Ожиріння, Діабету і Інсульту

2. Цілісне зерно знижує ризик розвитку діабету

Огляд з 16 досліджень показав, що заміна рафінованого зерна цільним зерном і щоденне вживання не менше 2 порцій (1 порція - 28 грам) цільного зерна знижує ризик розвитку діабету 2-го типу [ ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24158434 ].

Частково це пояснюється тим, що незбиране зерно багате клітковиною, яка допомагає контролювати вагу і запобігає ожирінню.

Магній, виявлений в цільних зернах, допомагає організму ефективніше розщеплювати вуглеводи, що, в свою чергу, сприяє виробленню і засвоєнню інсуліну [ ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23608304 ].

Пов'язаний пост: 5 Суперфуд Для Діабетиків з Обмеженим Бюджетом

3. Цілісне зерно зменшує хронічне запалення

Дієта з цільного зерна зменшує хронічне запалення, яке є коренем багатьох хвороб. Згідно з дослідженням, в якому порівнювалися харчові звички жінок, було виявлено, що ті, хто вживав більше цільного зерна і менше рафінованої, мали низьку схильність хронічного запалення [ ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17556700 ].

4. Цілісне зерно запобігає раку

Цільнозернові продукти мають протиракові властивості, хоча дослідження в цій області неоднозначні і різноманітні.

Одне можна сказати напевно - цільні зерна допомагають запобігти колоректальний рак - онкологічне захворювання з високим показником смертності [ aicr.org/foods-that-fight-cancer/whole-grains.html ].

Також, цільне зерно є джерелом пребіотиків, які уповільнюють поширення і обмежують ріст ракових клітин в організмі.

Пов'язаний пост: Петрушка Знижує ризик Розвитку Рака і Ще 6 Корисних Властивостей

5. Цілісне зерно запобігає хворобам серця

Дієти, багаті цільним зерном, вважаються ефективними в запобіганні інсультів і хвороб серця. Дослідження, проведене протягом 10 років за участю 17 424 дорослих, показало, що у тих, хто споживав більше цільного зерна і вуглеводів, ризик серцево-судинних захворювань був нижче на 47% [ ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27524801 ] .

Пов'язаний пост: 6 Корисних Продуктів, знижує кров'яний тиск

6. Цілісне зерно запобігає передчасну смерть

Через безліч корисних властивостей для здоров'я, пов'язаних з вживанням цільнозернових продуктів, ризик передчасної смерті, природно, зменшується. Згідно з дослідженнями, кожна порція, що включає 28 грам цільного зерна, на 5% знижує ризик передчасної смерті [ ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25559238 ].

А вам подобається вівсяна каша? Якщо так, то ставте лайк і підписуйте на канал

Подобається наш проект?

Хочете зробити внесок в розвиток нашого проекту?
Надсилайте нам свої пропозиції, ми обов'язково почуємо кожного.

Всі права захищені © 
Багато цікавої та корисної інфрмації на порталі
"Gita-Grad.org.ua"