Професійні кондитери можуть здивувати кожного своїми десертами, які часто нагадують витвори мистецтва. Аби їхня робота була злагодженою та продуктивною, майстри своєї справи завжди слідкують, щоб під рукою завжди були необхідні інгредієнти для приготування. Їх можна легко купити на сайтіЗолотий Трюфель, де в широкому асортименті представлено гелеві барвники, харчові олівці, шоколадні начинки, карамелізовані горіхи та багато іншої корисної продукції.
Головними інгредієнтами на кухні кожного професіонала вважаються:
борошно;
розпушувач;
олія;
яйця;
цукор;
мед;
молоко;
вершки.
Це не вичерпний перелік того, що зазвичай можна знайти в кондитерській майстерні. Але саме ці продукти є базовими для приготування смачних десертів.
Стосовно борошна іноді виникають сумніви: яке використовувати у випічці? Професіонали рекомендують вибирати звичайне борошно Не варто його плутати з борошном сильного помелу, яке змішується зі свіжими пекарськими дріжджами. Не забувайте, що будь-яке борошно, яке ви використовуєте у своєму рецепті, потрібно просіяти, щоб запобігти утворенню грудок і, таким чином, отримати більш пухке і краще тісто.
Розпушувачі необхідні для того, щоб випічка піднялася при реакції з теплом. Про кількість зазвичай вказано в рецептах або ж можна звернутися до інструкцій виробника. При його використанні важливо змішувати сухі дріжджі з борошном, плавними рухами його обгорнути, і в жодному разі не можна додавати їх прямо у вологе тісто.
Масло є одним з основних інгредієнтів для приготування печива та багатьох інших десертів. Варто завжди купувати продукт хорошої якості, щоб забезпечити бажаний смак. У більшості рецептів рекомендують використовувати його при кімнатній температурі.
У кондитерських виробах свіжі курячі яйця потрібні для покращення зовнішнього вигляду та смаку наших заготовок. Яйце, крім підвищення поживної цінності нашого рецепта, також має емульгуючі властивості, що надають десерту більшого об’єму.
Найпоширенішим на кухні є білий цукор-пісок. Вам не потрібно просівати його, просто переконайтеся, що він без грудочок, коли кладете його в тісто. Ви також можете використовувати коричневий цукор, щоб отримати карамельний смак і характерний золотистий колір, хоча він дещо менш солодкий, ніж білий цукор.
Мед – ще один інгредієнт, який ми не повинні упустити через його фізичні властивості, такі як в'язкість, тон і блиск. Він зазвичай використовується в багатьох відомих десертах, таких яких пахлава, лебкухен, печиво й карамелізовані горіхи.
Зазвичай у більшості рецептів використовується незбиране молоко через його жирність, яке подібне до вершкового масла, бо надає тісту еластичність, завдяки чому воно набуває більшого об’єму. Хоча в залежності від рецепту ми можемо використовувати молоко меншої жирності. Крім того, ви завжди повинні додавати його за кімнатної температури, щоб не зіпсувати дріжджі.
Ще один інгредієнт, який необхідно внести до списку покупок, – це збиті вершки, але переконайтеся, що вони містять не менше 35% жиру, і їх не слід плутати з деякими кремами, що продаються для приготування десертів та містять приблизно 17% жиру.
Хочете зробити внесок в розвиток нашого проекту?
Надсилайте нам свої пропозиції, ми обов'язково почуємо кожного.